Εννοιολογικές προσεγγίσεις στην επιχειρηματικότητα καινοτομίας

Εκδότης:
Δίαυλος
Έτος:
2010
ISBN:
9789605312619
Σελίδες:
492
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εννοιολογικές προσεγγίσεις στην επιχειρηματικότητα καινοτομίας
Τιμή εκδότη:€33,02
Η τιμή μας: €29,72
στο καλάθι
Εννοιολογικές προσεγγίσεις στην επιχειρηματικότητα καινοτομίας
Η επιχειρηματικότητα είναι το συνώνυμο της καινοτομίας; Πολλοί θα διαφωνήσουν. Κάθε εφεύρεση οδηγεί σε καινοτομία; Κι εδώ υπάρχει σίγουρα διαφωνία. Ποιός καθορίζει μια επιχειρηματική ευκαιρία; Η "αγορά" φαίνεται να έχει τη δική της δυναμική, την οποία ανιχνεύουν οι επίδοξοι επιχειρηματίες. Πόσο μπορούν όμως να την επηρεάσουν και πόσο "ανθρώπινο" είναι το όλο φαινόμενο εντέλει;
Η μακρά συζήτηση στα θέματα αυτά ξεκίνησε τη δεκαετία του '30 και συνεχίζεται αμείωτη στις μέρες μας. Ολοένα και νέες μορφές επιχειρηματικότητας και καινοτομίας αναδύονται, προσπαθώντας να αξιώσουν ενδιαφέρουσες επαναδιαπραγματεύσεις στα ζητήματα αυτά και σε όσα όλοι μας αυθόρμητα πιστεύουμε γύρω από αυτά, μετέχοντας στο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι. Σήμερα η επιχειρηματικότητα καινοτομίας, συν τοις άλλοις, εισέρχεται στην ακαδημαϊκή διδασκαλία και πρακτική. Οι νέοι, ανεξάρτητα με το αν θα αναλάβουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, ζητούν τη συστηματική επιστημονική ανίχνευση και την κατανόηση του πεδίου το οποίο θεωρήθηκε, εν πολλοίς, ίδιον του ανθρώπου. Στο αίτημα αυτό δεν στοχεύουμε φυσικά να απαντήσουμε. Προσπαθούμε ωστόσο να συμβάλλουμε στην οριοθέτηση εννοιών και προσεγγίσεων οι οποίες αποτελούν ζωντανό αντικείμενο συζήτησης, συμφωνίας ή αντιπαράθεσης, στη διεθνή βιβλιογραφία.
Ο αναγνώστης καλείται να ακολουθήσει τη σχετική συλλογιστική του βιβλίου αυτού αλλά με τρόπο κριτικό, προκειμένου να αποκομίσει όχι τόσο την όποια διάσπαρτη γνώση αλλά τη δική του θεώρηση για τα επιχειρηματικά ζητήματα.
Τίτλος βιβλίου:Εννοιολογικές προσεγγίσεις στην επιχειρηματικότητα καινοτομίας
Εκδότης:Δίαυλος
Συντελεστές βιβλίου:Κακούρης, Αλέξανδρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605312619
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες