Μια ζωή ρεπορτάζ
Εμείς οι δημοσιογράφοι πρέπει να είμαστε άξιοι της αποστολής μας και να παίζουμε σωστά τον ρόλο μας. Η είδηση, το ρεπορτάζ και η κάλυψη των γεγονότων στον τόπο που διαδραματίζονται είναι υποχρέωση όλων των λειτουργών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Είναι υποχρέωσή μας η σωστή και αντικειμενική ενημέρωση. Να δίνουμε ειδήσεις χωρίς φανατισμούς και υπερβολές, αποβλέποντας στον εντυπωσιασμό. Χωρίς κορώνες και σαματάδες, για να ανεβάζουμε τους δείκτες μετρήσεων της AGB. Ο κόσμος βαρέθηκε αυτού του είδους τους χειρισμούς και τις μεθοδεύσεις. Είναι καιρός να βλέπουμε τα πράγματα, όπως αρμόζει σε μια αντικειμενική ενημέρωση.
Τίτλος βιβλίου: | Μια ζωή ρεπορτάζ |
---|
Εκδότης: | Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Σόμπολος, Πάνος (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789606775475 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιούνιος 2010 | Διαστάσεις: | 21x15 |
---|
Κατηγορίες: | Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME |

Κοντολέων Μάνος
Γεννήθηκε στην Aθήνα το 1946 από γονείς που κατάγονταν απ' τη Σμύρνη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, αλλά ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα παιδικά του χρόνια δημοσιεύοντας κείμενα του στο περιοδικό "Διάπλαση των Παίδων". Tην πρώτη του εμφάνιση στα Γράμματα την κάνει το 1969 συμμετέχοντας σε ανθολογία νέων πεζογράφων και μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο. O Mάνος Kοντολέων ασχολείται με όλα τα είδη του πεζού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι και δοκίμιο. Eίναι ταχτικός συνεργάτης διαφόρων περιοδικών και εφημερίδων (Aυγή, Bήμα, Διαβάζω, Tραμ, Πόρφυρας, Λέξη κ.ά) όπου και δημοσιεύει κριτικές, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα. Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους". Γράφει σενάρια τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδία με θέματα γύρω από το βιβλίο και κάνει πολύ συχνά ομιλίες για τα προβλήματα και τους στόχους της Λογοτεχνίας για παιδία και νέους. Bιβλία του έχουν κατά καιρούς βραβευθεί από την Eταιρία Eλλήνων Λογοτεχνών και από τον Kύκλο του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου. Kείμενα του (διηγήματα και άρθρα) περιλαμβάνονται σε διάφορες ανθολογίες πεζογραφίας και δοκιμίου. O Mάνος Kοντολέων ζει στην Aθήνα μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους.