Το κυπριακό πρόβλημα

Παραλογισμοί και προβληματισμοί
Εκδότης:
Παπαζήσης
Έτος:
2010
ISBN:
9789600224740
Σελίδες:
155
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το κυπριακό πρόβλημα
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
στο καλάθι
Το κυπριακό πρόβλημα
Τι θα πρέπει να γίνει με το Κυπριακό; Πως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το Κυπριακό πρόβλημα; Ποια λύση θα πρέπει να επιδιωχθεί; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που απασχολούν τον Πόλυ Πολυβίου στην παρούσα μελέτη. Ο συγγραφέας, μεταξύ άλλων, σημειώνει τα πιο κάτω:
"Τώρα όμως είμαστε στο 2010, με συνεχιζόμενη την τουρκική κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου και προβλεπόμενη επιδείνωση της κατάστασης. Ουδείς διεθνής οργανισμός αντιμετωπίζει πλέον το πρόβλημα της Κύπρου ως θέμα "εισβολής και κατοχής" και "παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Αντίθετα, ακόμη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκδώσει πρόσφατα δυσμενέστατη δικαστική απόφαση αναφορικά με το περιουσιακό και τον τρόπο διεκδίκησης των δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων εκτοπισθέντων, και η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί, μεταξύ άλλων, πρωτοβουλίες για το απευθείας εμπόριο με την τουρκοκυπριακή κοινότητα και διοίκηση. Επί του εδάφους, τα τετελεσμένα συνεχίζονται. Ουδείς πρόσφυγας έχει επιστρέψει στην οικία του από το 1974. Ούτε μια σπιθαμή εδάφους έχει αποκατασταθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία ή την ελληνοκυπριακή κοινότητα και ουδεμία διεθνής πρωτοβουλία έχει αναληφθεί για να ανατρέψει τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου. Πως αντιμετωπίζεται αυτή η πολύ σοβαρή κατάσταση; Είναι αυτό το ερώτημα που με έχει οδηγήσει στη συγγραφή της παρούσας μελέτης".

Ο Πόλυς Πολυβίου θεωρεί ότι το Κυπριακό είναι σε κρίσιμο σημείο και πως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως θέμα υψίστης εθνικής προτεραιότητας. Οι απόψεις του θα πρέπει να προβληματίσουν και να συζητηθούν ευρέως.
Τίτλος βιβλίου:Το κυπριακό πρόβλημα
Υπότιτλος βιβλίου:Παραλογισμοί και προβληματισμοί
Εκδότης:Παπαζήσης
Συντελεστές βιβλίου:Πολυβίου Πολύβιος Γ. (Συγγραφέας)
Ντάλης, Σωτήρης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789600224740
Σειρά εκδότη:Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες