Λατινικά Γ΄ λυκείου

Θεωρητικής κατεύθυνσης
Εκδότης:
Σαββάλας
Έτος:
2010
ISBN:
9789604499861
Σελίδες:
478
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Λατινικά Γ΄ λυκείου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Λατινικά Γ΄ λυκείου
Το βιβλίο αυτό αποτελεί βοήθημα στο μάθημα των Λατινικών της θεωρητικής κατεύθυνσης της Β’ Λυκείου. Κάθε μάθημα του βιβλίου αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:
- Λατινικές φράσεις και ρητά: εδώ αναφέρονται συνήθεις λατινικές φράσεις, αποφθέγματα μεγάλων συγγραφέων κ.λπ. που συχνά χρησιμοποιούνται στη λόγια, φυσικά, γλώσσα.

Στις φράσεις αυτές υπάρχει μία τουλάχιστον λέξη που συναντούμε και στο κείμενο του εγχειριδίου.
- Κείμενο
- Κείμενο με βάση συντακτική σειρά των λέξεων και κατά λέξη μετάφραση
- Μετάφραση
- Λεξιλόγιο: Παρουσιάζονται όλες οι νέες λέξεις της ενότητας με τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη γραμματική τους αναγνώριση καθώς επίσης και λέξεις από την ελληνική, αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα που είτε προέρχονται από τη λατινική λέξη (άμεσα ή έμμεσα) είτε παρουσιάζουν ομοιότητες λόγω της κοινής ινδοευρωπαϊκής καταγωγής των γλωσσών αυτών.
- Συντακτική Ανάλυση
- Απαντήσεις ασκήσεων σχολικού βιβλίου
- Γραμματική και συντακτικό κάθε κεφαλαίου
- Ασκήσεις: Αυτές διακρίνονται σε ασκήσεις γραμματικής, συντακτικού και λεξιλογίου και βοηθούν στην εμπέδωση της νέας ύλης, αλλά και σε επαναλήψεις φαινομένων γραμματικών και συντακτικών προηγούμενων κεφαλαίων. Πολλές από τις ασκήσεις αυτές είναι νέου τύπου (σύντομης απάντησης, πολλαπλής επιλογής κ.λπ.) για να ασκηθούν οι μαθητές σε ασκήσεις παρόμοιες με αυτές που θα συναντήσουν στις εξετάσεις. Μία από αυτές είναι η άσκηση μετάφρασης άγνωστου κειμένου.
- Ασκήσεις για προχωρημένους: Ασκήσεις γραμματικές και συντακτικές που στηρίζονται στο κείμενο του εγχειριδίου, η λύση όμως των οποίων απαιτεί γνώσεις, που ο μαθητής θα αποκτήσει σε μεταγενέστερα κεφάλαια.
- Κριτήρια αξιολόγησης μαθημάτων

Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου υπάρχουν οι λύσεις των ασκήσεων και των διαγωνισμάτων, καθώς και δύο παραρτήματα με πίνακες όλων των ρημάτων που συναντάμε στα κείμενα και τα κριτήρια αξιολόγησης.
Τίτλος βιβλίου:Λατινικά Γ΄ λυκείου
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρητικής κατεύθυνσης
Εκδότης:Σαββάλας
Συντελεστές βιβλίου:Ράμμος, Χρήστος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604499861
Σειρά εκδότη:Σχολικά Βοηθήματα για το Λύκειο
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2010, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες