Το χειρόγραφο

Ιστορικό μυθιστόρημα
Εκδότης:
Χατζηνικολή
Έτος:
2008
ISBN:
9789602642184
Σελίδες:
166
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το χειρόγραφο
Τιμή εκδότη:€15,21
Η τιμή μας: €13,69
στο καλάθι
Το χειρόγραφο
Ποια δύναμη, ποια υπερφυσική πνοή - να προέρχεται από Θεό ή δαίμονα - είναι αυτή που ωθεί ακάθεκτα, αμετάκλητα, τον νεαρό και φτωχό αριστοκράτη Αμορύ να εγκαταλείψει τη χλοερή Βρετάνη όπου γεννήθηκε, αναζητώντας καινούργιους ορίζοντες, άλλους ουρανούς, άλλους ανθρώπους; Μέσα του πάντως υπάρχει βαθιά ριζωμένη η πεποίθηση πως ο δρόμος που διάλεξε είναι ο μοναδικός και ιδανικός για την επίτευξη του σκοπού του, την πραγμάτωση του προορισμού του.
Η πορεία του τον οδηγεί σε πλήθος περιπέτειες. Τον φέρνει σε επαφή με την άχνα της ανθρωπότητας. Ανακαλύπτει την ωμότητα, την ασπλαχνία, την υπεροψία των ισχυρών, την αθλιότητα, την κακομοιριά των αδυνάτων. Αλλά και την αλληλεγγύη, το σεβασμό, τη φιλία, την καλοσύνη, τον έρωτα.
Η εποχή που ζει είναι εποχή αιμοβόρα, εποχή βίας και αναβρασμού. Στη Δύση τα σύνορα υποχωρούν ελευθερώνοντας απέραντες εκτάσεις. Στην Ιστορία κάνει την εμφάνισή του ο Νέος Κόσμος, φορτωμένος με υποσχέσεις για χρυσό, πλούτη, περιπέτειες που ερεθίζουν τη φαντασία. Ο αριστοκράτης μας - εθελοντής στρατιώτης-καλόγερος- για τη δόξα της πίστης του, πέφτει θύμα των ηθών του αιώνα και βρίσκεται αιχμάλωτος στα χέρια των Μπαρμπερίνων, των τρομερών πειρατών του Χαϊρεντίν. Μέσα από αυτή την άθλια κατάσταση του σκλάβου ανακαλύπτει τα μυστικά της Ανατολής: το λεπτό, καλλιεργημένο πνεύμα της, την ευαισθησία της, την πολυτέλεια και τον απάνθρωπο εγωισμό της.
Η Δύση ανοίγει διάπλατα τα πανιά της, η Ανατολή διπλομανταλώνεται. Οι Οθωμανοί, πολεμιστές ατρόμητοι, καθοδηγούμενοι από ικανούς αρχηγούς, αφού κυρίευσαν την Κωνσταντινούπολη εξακολουθούν την κάθοδό τους προς την καρδιά της Ευρώπης. Κι ο Αμορύ, γνήσιο τέκνο της εποχής του, θα έρθει αντιμέτωπος με μύριες αντιξοότητες.
Συνοδοιπόρος των πιο μεγάλων -του Χαϊρεντίν, του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, του Μαγίστρου των Ιπποτών της Ρόδου- αλλά και των πιο ταπεινών, θα παλέψει, θα υποφέρει, θα χάσει και θα νικήσει. Κι απ' όλους τους ανθρώπους που θα συναντήσει στο δρόμο του, θα τον σφραγίσει η φωτεινή μορφή της Αναστασίας Καντακουζηνής, της αρχόντισσας της Ρόδου που πρωτοστάτησε στην ηρωική αντίσταση των κατοίκων ενάντια στις ορδές του Σουλεϊμάν.
Ένα μικρό νησί, η Νίσυρος, θα τον δεχτεί γερασμένο πια και φυγάδα. Μα μέχρι την τελευταία του πνοή θα κραυγάζει τον ενθουσιασμό και την πίστη του στη ζωή. Αυτό το μόνο, το μοναδικό διάβα του ανθρώπου.
Τίτλος βιβλίου:Το χειρόγραφο
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορικό μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:La manuscrit
Εκδότης:Χατζηνικολή
Συντελεστές βιβλίου:Γεωργάκης, Αντώνης (Συγγραφέας)
Παναγιώτου, Τερέζα Σ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789602642184
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2008
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες