Σύγχρονη οικονομετρική ανάλυση (τ.1)

Εκδότης:
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Έτος:
2010
ISBN:
9789600113105
Σελίδες:
697
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σύγχρονη οικονομετρική ανάλυση
Τιμή εκδότη:€63,70
Η τιμή μας: €57,33
στο καλάθι
Σύγχρονη οικονομετρική ανάλυση (τ.1)
Το βιβλίο αυτό έχει εκδοθεί σε δύο τόμους. Στόχος του είναι να παρουσιάσει κατά τρόπο προσιτό στους φοιτητές το σύνολο της ύλης που διδάσκεται σήμερα στα καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού και της Ελλάδος στον τομέα της οικονομετρίας. Η ανάγκη μελέτης πολύπλοκων φαινομένων και προβλημάτων της πραγματικής ζωής στο χώρο των οικονομικο-διοικητικών επιστημών και η πίεση για τη δημιουργία νέας γνώσης προσδιορίσιμης αξιοπιστίας σε έναν αβέβαιο κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται, οδήγησαν την τελευταία 30ετία, σε σοβαρές συμβολές στον κύριο κορμό της κλασικής οικονομετρίας. Σκοπός του βιβλίου είναι να ενσωματώσει τη νέα γνώση στην ύλη της οικονομετρίας που διδάσκεται στον προπτυχιακό και στον πρώτο κύκλο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών των οικονομικών και διοικητικών επιστημών. Τα κύρια χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι:

Η επιλογή της ύλης με την οποία οι φοιτητές πρέπει να εξοικειώνονται όχι μόνο στο χώρο της παραδοσιακής οικονομετρικής μεθοδολογίας, αλλά και με ένα ευρύ φάσμα γνώσης που έχει αναπτυχθεί πρόσφατα στον τομέα αυτό.

Η πληρότητα που επιτυγχάνεται κατά την ανάπτυξη των επιμέρους θεμάτων.

Η έμφαση που δίνεται στην ανάπτυξη θεμάτων από το χώρο της δυναμικής οικονομετρικής ανάλυσης.

Η προσπάθεια που έχει καταβληθεί ώστε να παρουσιαστούν και τα πιο δύσκολα θέματα με τον απλούστερο δυνατό τρόπο, χωρίς αυτό να γίνεται σε βάρος της επιστημονικής αυστηρότητας και της πληρότητας της ανάλυσης.

Η έμφαση που δίνεται στη διασύνδεση των αναγκαίων θεωρητικών σχημάτων με τα δεδομένα της πραγματικής ζωής και στην εξαγωγή συμπερασμάτων γενικότερης ισχύος
Τίτλος βιβλίου:Σύγχρονη οικονομετρική ανάλυση
Εκδότης:Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Συντελεστές βιβλίου:Κιντής, Ανδρέας Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789600113105
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2010
Τόμος:1/2
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες