Ζωοανθρωπονόσοι

Νοσήματα μεταδιδόμενα από τα Ζώα στον άνθρωπο και αντίστροφα Zoonoses
Εκδότης:
Mendor Editions S.A.
Έτος:
2009
ISBN:
9789608371385
Σελίδες:
390
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ζωοανθρωπονόσοι
Τιμή εκδότη:€75,00
Η τιμή μας: €67,50
Ζωοανθρωπονόσοι
Οι ζωοανθρωπονόσοι είναι κοινά νοσήματα του ανθρώπου και των ζώων και τα τελευταία χρόνια ευρίσκονται, ολοένα και περισσότερο, στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος αλλά και του κοινού. Η γρίπη των πτηνών και του χοίρου καθώς και η σπογγιόμορφη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών ( BSE ) είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα ζωοανθρωπονόσων οι οποίες εξακολουθούν να προκαλούν σοβαρή ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πόνημα αυτό περιγράφονται οι κυριότερες ζωοανθρωπονόσοι οι οποίες ταξινομούνται σε κεφάλαια ανάλογα με τον αιτιολογικό παράγοντα. Σε κάθε νόσο περιγράφεται η αιτιολογία, η επιδημιολογία, ο τρόπος μετάδοσης, η κλινική εικόνα, η παθογένεια, η διάγνωση, η θεραπεία και η πρόληψη τόσο στον άνθρωπο όσο και στα ζώα. Για την καλύτερη κατανόηση το κείμενο έχει εμπλουτιστεί με σημαντικό αριθμό εικόνων και σχημάτων.

Το σύγγραμα αυτό προορίζεται για τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τους ιατρούς, τους κτηνιάτρους, τους φοιτητές των Ιατρικών και Κτηνιατρικών Σχολών αλλά και για κάθε επιστήμονα που έχει σχέση με τις επιστήμες υγείας.
Τίτλος βιβλίου:Ζωοανθρωπονόσοι
Υπότιτλος βιβλίου:Νοσήματα μεταδιδόμενα από τα Ζώα στον άνθρωπο και αντίστροφα Zoonoses
Περιέχει:CD
Εκδότης:Mendor Editions S.A.
Συντελεστές βιβλίου:Παπαδογιαννάκης, Εμμανουήλ (Συγγραφέας)
ISBN:9789608371385
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2009
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες