Φόνος στον Θερμαϊκό

Ύπατοι, πραίτωρες και Τύπος στην υπόθεση Πολκ
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2010
ISBN:
9789601905709
Σελίδες:
599
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φόνος στον Θερμαϊκό
Εκτός κυκλοφορίας
Φόνος στον Θερμαϊκό
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση Πολκ δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι η δολοφονία παραμένει ανεξιχνίαστη και ότι εξακολουθεί να εκκρεμεί η αθωωτική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για το εξιλαστήριο θύμα. Οφείλεται και στο γεγονός ότι αποτελεί παραδειγματικό τρόπο ανάδειξης φαινομένων που σημάδεψαν τόσο την αμερικανική όσο και την ελληνική πολιτική σκηνή στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία του ψυχρού πολέμου, του ελληνικού εμφυλίου και της αντικατάστασης των Βρετανών από τους Αμερικανούς στην Ελλάδα.

Ο Έντμουντ Κήλυ παρουσιάζει με ύφος γλαφυρό τα απόρρητα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αναλύει τη χειραγώγηση της τέταρτης εξουσίας από την εκτελεστική εξουσία καθώς και την συνεργασία μιας μερίδας του Τύπου με την εκτελεστική εξουσία.

Το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε στα ελληνικά το 1991, από τις εκδόσεις "Γνώση" σε μετάφραση Μαριζέτας Γεωργουλέα, και επανεκδίδεται τώρα από τα "Ελληνικά Γράμματα". Στη νέα αυτή έκδοση έχει προστεθεί εισαγωγή του ιστορικού μελετητή John Iatrides, ο οποίος επιχειρεί μια αναλυτική προσέγγιση του θέματος.
Τίτλος βιβλίου:Φόνος στον Θερμαϊκό
Υπότιτλος βιβλίου:Ύπατοι, πραίτωρες και Τύπος στην υπόθεση Πολκ
Τίτλος πρωτότυπου:Murder in the Thermaic Gulf: Consuls, Praetors, and the Press in the Polk Affair
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Keeley Edmund (Συγγραφέας)
Γεωργουλέα, Μαριζέτα (Μεταφραστής)
ISBN:9789601905709
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2010
Σημείωση:Εισαγωγή: John Ο. Iatrides, ομότιμος καθηγητής διεθνούς πολιτικής του Southern Connecticut State University. Επανέκδοση: "Γνώση", 1991.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες