Χρηματοοικονομική απάτη και διαφθορά

Μορφές, πρόληψη, καταπολέμηση
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2010
ISBN:
9789604455331
Σελίδες:
262
Χωρίς εικόνα
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €23,75
στο καλάθι
Χρηματοοικονομική απάτη και διαφθορά
Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι η κάλυψη θεμάτων που σχετίζονται με τη χρηματοοικονομική απάτη και διαφθορά.

Πρόκειται για βοήθημα με θέματα που αφορούν σύγχρονες μορφές χρηματοοικονομικής απάτης και διαφθοράς σε όλες τις επιχειρήσεις. Όλες οι επιχειρήσεις μπορούν ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουν σχετικά φαινόμενα, όσο ισχυρά εσωτερικά συστήματα ελέγχου και να διαθέτουν.

Το βιβλίο αποτελείται από έντεκα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο περιγράφονται στοιχεία εγκληματολογίας και κυρίως μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, θεωριών αιτιολόγησης της παραβατικότητας και των εγκλημάτων, οι απάτες του "λευκού κολλάρου" και το Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης.

Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφεται η απάτη σε βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις και κυρίως η κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων.

Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στις απάτες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφονται απάτες με σχήματα "πυραμίδας", "αεροπλανάκια" και χρήση μάρκετινγκ.

Στο πέμπτο κεφάλαιο περιγράφεται ο ενιαίος χώρος πληρωμών σε Ευρώ για την πρόληψη και καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος καθώς και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Στο έκτο κεφάλαιο αναφέρονται οι εταιρικοί κώδικες δεοντολογίας, ο μεσολαβητής τραπεζικών-επενδυτικών υπηρεσιών καθώς και το ρυθμιστικό όργανο ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

Το έβδομο κεφάλαιο αναφέρεται στην πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας σύμφωνα με την Πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος 2577/9.3.2006 ενώ το όγδοο κεφάλαιο καταγράφει σημαντικές αποφάσεις της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων.

Στο ένατο κεφάλαιο τίθενται οι αρχές της ασφαλούς και αποτελεσματικής λειτουργίας των συστημάτων πληροφορικής στα πλαίσια της διαχείρισης του λειτουργικού κινδύνου από τα πιστωτικά ιδρύματα ενώ στο δέκατο κεφάλαιο περιγράφονται βασικά στοιχεία και γνώσεις εκπαίδευσης ενηλίκων που πρέπει να διαθέτουν όσοι εκπαιδεύουν υπαλλήλους και στελέχη επιχειρήσεων σε θέματα κατά της απάτης.

Τέλος, στο ενδέκατο κεφάλαιο δίδεται ένας χρήσιμος οδηγός ελέγχου και εντοπισμού πλαστών, εικονικών και νοθευμένων φορολογικών στοιχείων.

Το βιβλίο απευθύνεται σε σπουδαστές, φοιτητές, τραπεζικούς υπαλλήλους, επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, εσωτερικούς ελεγκτές και επιθεωρητές .
Τίτλος βιβλίου:Χρηματοοικονομική απάτη και διαφθορά
Υπότιτλος βιβλίου:Μορφές, πρόληψη, καταπολέμηση
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Ρεπούσης, Σπύρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789604455331
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες