Art Athina May 13-16 2010

International Contemporary Art Fair of Athens
Εκδότης:
D.art
Έτος:
2010
ISBN:
9789609882910
Σελίδες:
210
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Art Athina May 13-16 2010
Τιμή εκδότη:€10,10
Η τιμή μας: €9,09
στο καλάθι
Art Athina May 13-16 2010
Η Art-Athina, εικαστική συνάντηση διεθνούς ακτινοβολίας που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης το 1993, αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά και πολύχρωμα κομμάτια της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.

Το γεγονός ότι ο θεσμός μετράει ήδη δεκαέξι χρόνια ζωής καταδεικνύει τη δυναμική και τις προοπτικές του: η Art-Athina αποτελεί ιδανική πλατφόρμα για την επικοινωνία των καλλιτεχνών, ιδίως των νέων, με το ελληνικό κοινό. Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός διαρκούς διαλόγου ανάμεσα στην εγχώρια και τη διεθνή σύγχρονη δημιουργία. Η Art-Athina σύστησε τον σύγχρονο εικαστικό κόσμο στην Ελλάδα, αλλά και την Ελλάδα στον σύγχρονο εικαστικό κόσμο.

Για αυτό και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, θέλοντας να είναι κομμάτι αυτής της μεγάλης γιορτής, έθεσε εξαρχής την Art-Athina υπό την αιγίδα του και την υποστηρίζει έμπρακτα, ηθικά και υλικά, κάθε χρόνο. Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη βαθιά μου ικανοποίηση για το γεγονός ότι και φέτος είμαστε συνεπείς σε αυτό το τόσο σημαντικό πολιτιστικό ραντεβού. Και φυσικά, τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν τόσο στο οργανωτικό όσο και στο καλλιτεχνικό σκέλος της διοργάνωσης.

Παύλος Γερουλάνος
Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού

Η μεταφορά της Art-Athina δίπλα στη θάλασσα, το υψηλό επίπεδο των γκαλερί και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την έκθεση, είμαι βέβαιος ότι θα πείσουν τους Έλληνες και ξένους φιλότεχνους να την επισκεφθούν. Παράλληλα, όμως, θα πείσουν, ελπίζουμε, και τους αρμόδιους να σκύψουν με περισσότερο ενδιαφέρον (και το ενδιαφέρον αυτό δεν είναι μόνο οικονομικό), πάνω στον σύγχρονο πολιτισμό της πατρίδας μας. Η Ελλάδα δεν είναι -και δεν θέλει να είναι- μαυσωλείο. Θέλει να είναι ένας ζωντανός, δημιουργικός χώρος, όπου οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις τέχνες και τον πολιτισμό θα ακτινοβολούν, εντός και εκτός συνόρων, έμπνευση, φαντασία και ευαισθησία.

Γιώργος Θ. Δραγώνας
Πρόεδρος D.art

Περιέχονται οι ενότητες:
- Εισαγωγικά σημειώματα
- Εκθέτες
. Γκαλερί
. Φορείς
. Εκδόσεις και media
- Παράλληλο πρόγραμμα
. Βιβλία Ελλήνων καλλιτεχνών - σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες
. Έπαθλα Γιάννη Σπυρόπουλου 2006-2009
. Χορηγοί, υποστηρικτές και συνεργάτες
- Ευρετήριο
Τίτλος βιβλίου:Art Athina May 13-16 2010
Υπότιτλος βιβλίου:International Contemporary Art Fair of Athens
Εκδότης:D.art
Συντελεστές βιβλίου:Κουκιάδη, Μαρία (Μεταφραστής)
Κουκιάδη, Μαρία (Επιμελητής)
Στάθη, Μαρία (Επιμελητής)
ISBN:9789609882910
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2010
Σημείωση:Κατάλογος της 16ης Διεθνούς Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης Art Athina 2010 στο Π. Φάληρο. Χαιρετισμός: Παύλος Γερουλάνος, Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Εισαγωγή: Γιάννα Γραμματοπούλου, πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης, Γιώργος Θ. Δραγώνας, πρόεδρος D.art, Αλέξανδρος Ι. Στάνας, γενικός διευθυντής D.art.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες