Μελέτη περιβάλλοντος και φυσικές επιστήμες

Δραστηριότητες για το δημοτικό: Μαθαίνω να διατυπώνω υποθέσεις, κάνω πειράματα, παρατηρώ, αναλύω και συμπεραίνω, κατανοώ, αναπαριστώ
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2010
ISBN:
9789601620947
Σελίδες:
88
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μελέτη περιβάλλοντος και φυσικές επιστήμες
Τιμή εκδότη:€5,97
Η τιμή μας: €5,37
στο καλάθι
Μελέτη περιβάλλοντος και φυσικές επιστήμες
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελείται από 36 φύλλα εργασίας που επιτρέπουν στα παιδιά να δουλέψουν διάφορα θεματικά πεδία της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Φυσικών Επιστημών μέσα από απλά πειράματα.

Οι δραστηριότητες που προτείνονται βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύπτουν και να αναλύουν, με συλλογικό και ατομικό τρόπο, τις ακόλουθες θεματικές: αναπαραγωγή, κίνηση, ταξινόμηση των έμβιων πλασμάτων και τρόπος ζωής τους.

Οι δραστηριότητες βασίζονται στην πραγματοποίηση πειραμάτων, με καθοδηγούμενο και ψυχαγωγικό τρόπο, και απαιτούν παρατήρηση και λογική επεξεργασία, προσεγγίζοντας έτσι την επιστημονική διαδικασία. Πραγματοποιούνται εύκολα στην τάξη και απαιτούν ελάχιστα υλικά.

Κάθε φύλλο εργασίας αποτελείται από δύο μέρη:
- Στην πρώτη σελίδα, καταγράφονται τα στάδια της έρευνας, όπου το παιδί θα αναφέρει τις παρατηρήσεις, τα σχέδια, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματά του.
- Στη δεύτερη σελίδα, θα βρει τις "Χρήσιμες πληροφορίες" (απαραίτητοι ορισμοί, μεθοδολογικές οδηγίες), καθώς και τις δραστηριότητες εμβάθυνσης.

Εκτός από τον πλήρη "Οδηγό για τον Δάσκαλο" που υπάρχει στις πρώτες σελίδες του βιβλίου, στην αρχή κάθε δισέλιδου ο εκπαιδευτικός θα βρει τους επιμέρους στόχους καθώς και τα απαραίτητα υλικά για την πραγματοποίηση της εργασίας στην τάξη.

Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό, έτοιμο για εφαρμογή, που επιτρέπει την αποτελεσματική πραγματοποίηση της πειραματικής διαδικασίας στην τάξη.
Τίτλος βιβλίου:Μελέτη περιβάλλοντος και φυσικές επιστήμες
Υπότιτλος βιβλίου:Δραστηριότητες για το δημοτικό: Μαθαίνω να διατυπώνω υποθέσεις, κάνω πειράματα, παρατηρώ, αναλύω και συμπεραίνω, κατανοώ, αναπαριστώ
Τίτλος πρωτότυπου:Sciences CE2
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Chauvel, Pascal (Συγγραφέας)
Vidaillac, Pascale (Συγγραφέας)
Γιαννούση, Μελισσάνθη (Μεταφραστής)
Exbrayat, Marie - Christine (Εικονογράφος)
Caron, Jean - Luc (Επιμελητής)
ISBN:9789601620947
Σειρά εκδότη:Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2010
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες