Ερμηνεύοντας την εξέλιξη της κοινής μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Νομοθετική, θεσμική, επιχειρησιακή εξέλιξη: Δρώντες, δομές και διάδραση
Εκδότης:
Παπαζήσης
Έτος:
2010
ISBN:
9789600224375
Σελίδες:
769
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ερμηνεύοντας την εξέλιξη της κοινής μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Τιμή εκδότη:€37,10
Η τιμή μας: €33,39
Ερμηνεύοντας την εξέλιξη της κοινής μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με τη συνθήκη της Λισσαβόνας και τις ρυθμίσεις της για την κοινοτική μεταναστευτική πολιτική να μετρούν λίγους μήνες ζωής, η παρούσα μελέτη έρχεται να ανοίξει μια νέα συζήτηση στην ελληνική βιβλιογραφία για τις ευρωπαϊκές πολιτικές και δη την κοινοτική πολιτική μετανάστευσης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα, μαζί με τις λοιπές ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες.
Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη μελέτη, η οποία καταρχήν εντάσσει την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική σε ένα θεωρητικό πλαίσιο και συμβάλλει στον ακαδημαϊκό διάλογο για τη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών και τον εξευρωπαϊσμό των εθνικών πολιτικών. Βάση αυτού του εγχειρήματος αποτελεί η διεισδυτική ανάλυση της εξέλιξης των θεσμικών, νομοθετικών και επιχειρησιακών πτυχών της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής με τη χρήση μιας σύνθετης ερευνητικής μεθόδου περιγραφικού και ποιοτικού χαρακτήρα και τη σχεδόν εξαντλητική συγκέντρωση της σχετικής βιβλιογραφίας.
Σε άλλα επίπεδα τίθεται μια σειρά από ουσιώδη ερωτήματα, με προεξέχοντα την προοπτική της διαχείρισης της διεθνούς μετανάστευσης, τη φύση των εμπλεκομένων φορέων διαμόρφωση πολιτικής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τη θεώρηση της διεθνούς διαχείρισης της μετανάστευσης ως παγκόσμιου δημοσίου αγαθού.
Η παρούσα έκδοση δύναται να καθοδηγήσει υπεύθυνα τους ενδιαφερόμενους τόσο στις δαιδαλώδεις διαδικασίες της λήψης συγκεκριμένων αποφάσεων πολιτικής στο πλαίσιο του πολύπλοκου ζητήματος της μεικτής μετανάστευσης, όσο και στις συναφείς πρακτικές εφαρμογές μεσούσης της παγκόσμιας και της εγχώριας οικονομικής ύφεσης. Απευθύνεται για το λόγο αυτό σε ένα θεματικά διευρυμένο αναγνωστικό κοινό, ενώ ο καθαρός και προσεκτικός διεπιστημονικός τρόπος συγγραφής διευκολύνει τη χρήση του βιβλίου τόσο από ειδικούς, όσο και από απλά ευαισθητοποιημένους πολίτες.
Τίτλος βιβλίου:Ερμηνεύοντας την εξέλιξη της κοινής μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Υπότιτλος βιβλίου:Νομοθετική, θεσμική, επιχειρησιακή εξέλιξη: Δρώντες, δομές και διάδραση
Εκδότης:Παπαζήσης
Συντελεστές βιβλίου:Σαμπατάκου, Ελένη - Ανδριανή (Συγγραφέας)
ISBN:9789600224375
Σειρά εκδότη:Σειρά Ειδικών Μελετών της Μετανάστευσης και Διασποράς
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες