Το ανίσχυρο των δικαστικών πράξεων της αναγκαστικής εκτέλεσης

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2010
ISBN:
9789604455768
Σελίδες:
344
Χωρίς εικόνα
Τιμή εκδότη:€35,00
Η τιμή μας: €33,25
στο καλάθι
Το ανίσχυρο των δικαστικών πράξεων της αναγκαστικής εκτέλεσης
Το ανίσχυρο των πράξεων της αναγκαστικής εκτέλεσης, λόγω της ιδιαίτερης φύσης των τελευταίων, παρουσιάζει σημαντικές διαφορές σε σχέση με το ανίσχυρο των διαδικαστικών πράξεων της διαγνωστικής δίκης. Στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τόσο τον δικαστή όσο και τον δικηγόρο με τις λύσεις που προτείνονται για όλες τις μορφές της ελαττωματικότητας των διαδικαστικών πράξεων της αναγκαστικής εκτέλεσης, η οποία για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται σε συστηματική μορφή στην Ελλάδα..
Η μελέτη χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο γενικό μέρος εξετάζεται η ελαττωματικότητα των πράξεων της εκτέλεσης και το είδος και η έκταση του δικαστικού ελέγχου, ενώ εντάσσονται οι περιπτώσεις ανίσχυρου στους κατ’ ιδίαν λόγους ανακοπής του άρθρου 933 ΚΠολΔ και ιδιαίτερα εξετάζονται η έλλειψη και ελαττωματικότητα της επιταγής προς εκτέλεση, οι ελλείψεις ως προς τον εκτελεστό τίτλο, την περιαφή του εκτελεστήριου τύπου και τη νομιμοποίηση και, τέλος, οι ελλείψεις ως προς την απαίτηση.
Το ειδικό μέρος πραγματεύεται το κρίσιμο για την πράξη ζήτημα των ελλείψεων ή ελαττωμάτων της διαδικασίας εκτέλεσης για την ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων, και ειδικότερα της κατάσχεσης κινητών και ακινήτων στα χέρια του οφειλέτη. Έτσι, εξετάζεται η ελαττωματικότητα της κατάσχεσης και της επίδοσης αντιγράφου ή περίληψης της κατασχετήριας έκθεσης, η ελαττωματικότητα της περίληψης της κατασχετήριας έκθεσης και των γνωστοποιήσεων αυτής ως στοιχείων της προδικασίας του πλειστηριασμού, τα ελαττώματα του πλειστηριασμού και αυτά της αναγγελίας απαιτήσεων τρίτων δανειστών καθώς και η ελαττωματικότητα της υποκατάστασης σε θέση επισπεύδοντος.
Τίτλος βιβλίου:Το ανίσχυρο των δικαστικών πράξεων της αναγκαστικής εκτέλεσης
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Καλαβρός, Κωνσταντίνος Φ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604455768
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες