Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες

Εκδότης:
Αιγόκερως
Έτος:
2008
ISBN:
9789603223511
Σελίδες:
112
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες
Τα "Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες" το εμπνεύστηκε ο Richard Alfieri σ' ένα ταξίδι του στην παραλία του St. Petersburg στη Φλόριντα. Είχε πάει εκεί με τους γονείς του για μια ημερίδα στο Don Cesar Hotel. Οι γονείς του είχαν γνωριστεί χορεύοντας σε μια δεξίωση και ενώ περνούσαν από το φουαγιέ του ξενοδοχείου είδαν πως στη διπλανή αίθουσα γινόταν ένας διαγωνισμός χορού. Ενώ χάζευαν τα ζευγάρια, ο Alfieri παρατήρησε πως στα περισσότερα η ντάμα ήταν μεγαλύτερη σε ηλικία, ενώ ο καβαλιέρος πολύ μικρότερος. Αυτό του κίνησε την περιέργεια. Έτσι προέκυψε η ιδέα να συνδυάσει μια τέτοια σχέση με μια γνωριμία που χτίζεται μέσα σε μια σειρά από μαθήματα χορού.

Τα "Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες" ανέβηκαν πρώτη φορά στο Λος Άντζελες το 2001. Από τότε έχουν παιχτεί με τεράστια επιτυχία στην υπόλοιπη Αμερική και τον κόσμο: Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Σίντνεϊ, Μελβούρνη, Βιέννη, Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Τόκυο, Ελσίνκι, Βουδαπέστη, Τορόντο, Μαϊάμι, Πράγα, Αμβούργο, Στουτγκάρδη, Μόναχο, Λονδίνο και τώρα στην Αθήνα.

Ο Alfieri τώρα διασκευάζει το έργο για τον κινηματογράφο - πρωταγωνιστές του θα είναι η Shirley MacLaine και ο Rupert Everett.
Τίτλος βιβλίου:Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες
Τίτλος πρωτότυπου:Six Dance Lessons in Six Weeks
Εκδότης:Αιγόκερως
Συντελεστές βιβλίου:Alfieri, Richard (Συγγραφέας)
Γαλέος, Αντώνης (Μεταφραστής)
ISBN:9789603223511
Σειρά εκδότη:Θέατρο: Παραστάσεις
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2008
Σημείωση:Έκδοση με αφορμή την παράσταση του έργου στο Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με πρωταγωνιστές τους Ρένη Πιττακή και Κωνσταντίνο Κάππα. Ημερομηνία 1ης παράστασης: 15 Νοεμβρίου 2008.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες