Το ευάλωτο σώμα της δικαιοσύνης

Εικόνα και λόγος
Εκδότης:
Άγκυρα
Έτος:
2010
ISBN:
9789604228683
Σελίδες:
146
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το ευάλωτο σώμα της δικαιοσύνης
Τιμή εκδότη:€13,00
Η τιμή μας: €11,70
στο καλάθι
Το ευάλωτο σώμα της δικαιοσύνης
Τριάντα πέντε λογοτεχνικά κείμενα πάνω σε καρικατούρες του διάσημου Γάλλου ζωγράφου και λιθογράφου Daumier από την ενότητα "Το ευάλωτο σώμα της Δικαιοσύνης".

Μικρά τα περισσότερα, γραμμένα με χιούμορ, πικρό στις περισσότερες περιπτώσεις, μαζί με το σύντομο δοκιμιακό επίμετρο που τα συμπληρώνει, φιλοδοξούν να παρουσιάσουν μια ψυχογραφία της λειτουργίας της δικαιοσύνης σε επίπεδο κρατικού θεσμού, αλλά και να την εκφράσουν ως έννοια ευρύτερη. Ως αγαθό του ατομικού και του κοινωνικού βίου, ως αξία κάθε ανθρώπινης σχέσης.

Η εικόνα του Χριστού πάνω απ' την έδρα των δικαστών και οι δικηγόροι που τον κοιτούν και σκέπτονται. Η ταπείνωση και η ταπεινότητα, οι δικαστές που μελετούν και συσκέπτονται, αλλά και που τους παίρνει ο ύπνος καμιά φορά πάνω στην έδρα. Το χαμόγελο του δικηγόρου στον πελάτη, οι οδηγίες, οι αγορεύσεις, ελπίδες και φόβοι, η αξίωση για δίκαιη δίκη, τα τραγικά και τα κωμικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της δίκης.

Όλος ο "θίασος" επί σκηνής και ο καθένας ξεχωριστά με τον πόνο του, τις χαρές του, τα ιδανικά του και τα συμφέροντά του. Ο καλός, ο κακός, ο άτεγκτος, ο επιεικής, ο εκτός χρόνου και τόπου, ο αμφιβάλλων, μα και ο αδιάφορος δικαστής. Το κλεφτρόνι, ο ιδεολόγος, ο Χριστός και ο Γιάννης Αγιάννης, οι διαπρέποντες και οι βιοπαλαιστές. Ο αγώνας, οι νίκες και οι ήττες, Η Δικαιοσύνη: όραμα και καθημερινή πραγματικότητα.
Τίτλος βιβλίου:Το ευάλωτο σώμα της δικαιοσύνης
Υπότιτλος βιβλίου:Εικόνα και λόγος
Εκδότης:Άγκυρα
Συντελεστές βιβλίου:Κακλαμανάκη, Ρούλα, 1935-2013 (Συγγραφέας)
Daumier, Honoré (Ζωγράφος)
ISBN:9789604228683
Σειρά εκδότη:Έλληνες Πεζογράφοι
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2010
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες