Ελευσίς και ελευσίνια μυστήρια

Εκδότης:
Κυκεών Tales
Έτος:
2010
ISBN:
9789609831970
Σελίδες:
492
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ελευσίς και ελευσίνια μυστήρια
Τιμή εκδότη:€22,89
Η τιμή μας: €20,60
Ελευσίς και ελευσίνια μυστήρια
Ο καθηγητής Γεώργιος Ε. Μυλωνάς πέρασε αρκετά από τα πιο δημιουργικά χρόνια του διεξάγοντας έρευνες στο χώρο του Ιερού της Ελευσίνας. Δυστυχώς η ελληνική βιβλιοαγορά δεν επέτρεψε την άμεση μετάφραση και κυκλοφορία του θαυμάσιου βιβλίου, το οποίο έγραψε ο καθηγητής και εκδόθηκε στην αγγλική γλώσσα από το "Pninceton University Press", για πρώτη φορά το 1961. Εκείνη την εποχή ο Γ.Ε. Μυλωνάς ήταν καθηγητής προϊστορικής ελληνικής αρχαιολογίας, κλασικής ελληνικής τέχνης και αρχαιολογίας καθώς και ελληνιστικής τέχνης και αρχαιολογίας στο Washinghton University και πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας της Τέχνης και Αρχαιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Ήταν οι δεκαετίες '60 και '70, εποχή που όχι μόνο δεν επενδύονταν χρήματα για να εκδοθούν βιβλία σχετικά με τις ανασκαφές και την ιστορία της Ελευσίνας και των Ελευσινίων Μυστηρίων, αλλά σταμάτησαν και οι ανασκαφές στον Ιερό χώρο, προφανώς ελλείψει χρηματοδότησης. Δυστυχώς οι επί πολλές δεκαετίες προσπάθειες της "εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας" δεν βρήκαν τη δέουσα ανταπόκριση από την κρατική εξουσία.

Το βιβλίο μεταφράζεται και κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελληνική γλώσσα, αφού και η τελευταία επανέκδοση από το "Princeton University Press" το 1971 είχε προ καιρού εξαντληθεί.
Τίτλος βιβλίου:Ελευσίς και ελευσίνια μυστήρια
Τίτλος πρωτότυπου:Eleusis and the Eleusinian Mysteries
Εκδότης:Κυκεών Tales
Συντελεστές βιβλίου:Μυλωνάς, Γεώργιος Ε. (Συγγραφέας)
Σπυριδάκης, Νίκος (Μεταφραστής)
ISBN:9789609831970
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2010
Κατηγορίες:Ιστορία > Αρχαιολογία
Γενικά Βιβλία > Μυθολογία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες