Λεξικό σανσκριτικής - αγγλικής - ελληνικής

Εκδότης:
Κονιδάρης
Έτος:
2010
ISBN:
9789603921233
Σελίδες:
394
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Λεξικό σανσκριτικής - αγγλικής - ελληνικής
Τιμή εκδότη:€45,50
Η τιμή μας: €40,95
στο καλάθι
Λεξικό σανσκριτικής - αγγλικής - ελληνικής
Η δομή του παρόντος λεξικού έχει ως εξής: Σανσκριτικά - Γένος - Λατινική μεταγραφή - Αγγλική μετάφραση - Ελληνική μετάφραση. Στις 394 σελίδες του θα βρείτε πλήθος σανσνκριτικών λημμάτων· εντυπωσιακή είναι η καλλιγραφία της σανσκριτικής γραφής και οι πολλές συνώνυμες λέξεις στα ελληνικά και στα αγγλικά που χρησιμοποιούνται για την ερμηνεία της σανσκριτικής γλώσσας. Τα ελληνικά και τα αγγλικά αποδίδονται ακριβώς όπως έχουν στο χειρόγραφο.
Εξέχουσα προσωπικότητα των γραμμάτων και φορέας της ελληνικής και ινδικής πνευματικής κληρονομιάς, ο Δημήτριος Γαλανός (1760-1833) προσέφερε πολλά στη γνώση μας για τις φιλολογικές, φιλοσοφικές και θρησκευτικές παραδόσεις της Ινδίας. Με τη λεξικογραφική αυτή έκδοση του έργου του, τιμάται ως ο πρώτος Έλληνας ινδολόγος και ως ευεργέτης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ύστερα από εξαετή διαμονή στην Καλκούτα ως διδάσκαλος ελληνικής στην εκεί ελληνική κοινότητα, ο Γαλανός εγκαταστάθηκε στο Βαρανάσι από το 1793, όπου επί 40 συνεχή χρόνια ασχολήθηκε διεξοδικώς με τα αρχαία ινδικά κείμενα, μεταφράζοντας πολύτιμα έργα στην ελληνική. Εκτός του παρόντος, ο Γαλανός συνέταξε και ένα ογκώδες "Περσο-Ινδικο-Ελληνικό" λεξικό με πολλές σανσκριτικές αναφορές, το οποίο επίσης βρίσκεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη, περιμένοντας την έκδοσή του.
Τίτλος βιβλίου:Λεξικό σανσκριτικής - αγγλικής - ελληνικής
Εκδότης:Κονιδάρης
Συντελεστές βιβλίου:Γαλανός, Δημήτρης (Συγγραφέας)
Μανέττας, Γιάννης (Επιμελητής)
ISBN:9789603921233
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2010
Σημείωση:Προλογικά κείμενα: Βασίλης Βιτσαξής, πρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Συνδέσμου, Siegfried Schulz, καθηγητής στο Catholic University of America, Κάρολος Μητσάκης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Λεξικά - Γραμματική > Ξένων Γλωσσών
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες