Κήρυξ της Αιγίνης

Αναδρομή στα τεύχη του 1947
Εκδότης:
Συλλογές
Έτος:
2009
ISBN:
9789605320416
Σελίδες:
385
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κήρυξ της Αιγίνης
Τιμή εκδότη:€31,80
Η τιμή μας: €28,62
Κήρυξ της Αιγίνης
[...] Πριν μερικά χρόνια, στα αζήτητα κάποιας σχολικής αποθήκης εντόπισα έναν καλαίσθητα βιβλιοδετημένο πολυσέλιδο τόμο, που περιείχε όλα τα τεύχη του "Κήρυκα της Αίγινας" (Κ.τ.Α.), ενός μηνιαίου περιοδικού με εμπνευστή και δημιουργό τον Αιγινήτη (Κυψελιώτη) δικηγόρο Πειραιά, κ. Ιωάννη Β. Λυκούρη και συνεργάτη τον αδελφό του Γεώργιο.

Η έκδοση αυτή αποτέλεσε για μένα πολύτιμη πηγή γνώσης. Διαπίστωσα, με την πάροδο του χρόνου, ότι το "Μηνιαίον όργανον των απανταχού Αιγινητών", είναι σχεδόν άγνωστο σήμερα, η πλήρης σειρά τευχών του σπανίζει και είναι από τις ελάχιστες πηγές μιας περιόδου, που επηρέασε τη διαμόρφωση της σημερινής Αίγινας, σε όλους τους τομείς. Αρχίζοντας τη μελέτη, κατάλαβα ότι τα οράματα του ανθρώπου που εμπνεύστηκε τη δημιουργία του περιοδικού για την Αίγινα και εκφράζονταν μέσα από τις σελίδες του, ήταν αξιόλογα και σίγουρα πρωτοποριακά για μια περίοδο, που τα πολιτικά πάθη ήταν σε έξαρση και οι προτεραιότητες των "δημόσιων ανδρών" άλλες. Οι δημοσιεύσεις αποσπασμάτων, που έκανα σε τοπικές εφημερίδες, προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών και ανέδειξαν τη σημασία του Κ.τ.Α. όχι μόνο ως ερευνητικού εργαλείου αλλά και ως συναισθηματικής πηγής αναμνήσεων και νοσταλγίας μιας ανεπανάληπτης σε ομορφιά και απλότητα περιόδου.

Έτσι, αφού εξασφάλισα την έγκριση της οικογένειας των εκδοτών, αποφάσισα να εργαστώ για την παρούσα ανατύπωση, εμπλουτισμένη με εισαγωγικά σχόλια, θεματικά ευρετήρια αποτέλεσμα προσωπικής έρευνάς μου και με στοιχεία από το προσωπικό μου αρχείο. [...]

(από τον πρόλογο του Νεκτάριου Κουκούλη)
Τίτλος βιβλίου:Κήρυξ της Αιγίνης
Υπότιτλος βιβλίου:Αναδρομή στα τεύχη του 1947
Εκδότης:Συλλογές
Συντελεστές βιβλίου:Κουκούλης, Νεκτάριος Γ. (Επιμελητής)
ISBN:9789605320416
Σειρά εκδότη:Η Αίγινα Κάποτε
Στοιχεία έκδοσης: 2009
Σημείωση:Εισαγωγή: Νεκτάριος Γ. Κουκούλης.
Κατηγορίες:Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες