Ψεγάδια στον καθρέφτη

Μια αυτοπροσωπογραφία
Εκδότης:
Τυπωθήτω
Έτος:
2008
ISBN:
9789604023349
Σελίδες:
459
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ψεγάδια στον καθρέφτη
Τιμή εκδότη:€19,91
Η τιμή μας: €17,92
Ψεγάδια στον καθρέφτη
Αν κάποιος έγραφε ένα βιβλίο για τα νησιά του Αιγαίου, δε θα συνέδεε τα στοιχεία που εγώ πρόκειται να συμπεριλάβω. Είναι ανόμοια σε χαρακτήρα και από διαφορετικές ομάδες το καθένα, μα όλα τους παίζουν ένα ιδιαίτερο ρόλο στη σχέση μου με την Ελλάδα και τον Μανόλη. Επανειλημμένα, στη διάρκεια αυτών των ταξιδιών και μετά, όταν ο Μανόλης μού λέει πως μισώ την Ελλάδα, δε μπορώ να του εξηγήσω την αγάπη μου. Πάλι, στις πιο πικρόχολες, αλκοολικές συζητήσεις που κάνουμε στην κουζίνα μετά το βραδινό φαγητό, όταν μου λέει πως τελικά μισώ εκείνον, δε μπορώ να αποδείξω πως ό,τι πιστεύω βαθύτερα, τα μυθιστορήματα για τα οποία ο συνειδητός εαυτός δε μπορεί να αναλάβει πλήρη ευθύνη, τα όλο ταλαιπωρία πλην αναζωογονητικά ταξίδια μας ανά την Ελλάδα, η ζωή μας μαζί, οι εκρήξεις και οι ανταμοιβές της, η δική μου αδέξια πάλη με ό,τι θεωρώ θρησκευτική πίστη - όλα αυτά είναι που με κάνουν να συνεχίζω.

"Μια έξοχη, πρωτότυπη αυτοπροσωπογραφία ενός από τους μεγαλύτερους μάγους της μυθοπλασίας (...). Το εύρος του Γουάιτ είναι απέριττο και η επινοητικότητά του ατέρμονη."
(Observer)

"Άλλο ένα έργο τέχνης. Τα "Ψεγάδια στον Καθρέφτη" είναι λιτά, διακοσμητικά (...). Αγνοώντας συμβατικές χρονολογίες, συνδέει συσχετιζόμενα θραύσματα προκειμένου να δημιουργήσει προυστιανές παρεκκλίσεις (...). Ένα υβριδικό ον σπάνιας αντίληψης και καυστικής εμπειρίας αναδύεται. Η οικογένεια, οι φίλοι, είναι τοπία Κόλασης, Παραδείσου και Καθαρτηρίου μέσα στην τόσο γόνιμη φαντασία του νομπελίστα συγγραφέα".
(The Times)
Τίτλος βιβλίου:Ψεγάδια στον καθρέφτη
Υπότιτλος βιβλίου:Μια αυτοπροσωπογραφία
Τίτλος πρωτότυπου:Flaws in the Glass: A Self-Portrait
Εκδότης:Τυπωθήτω
Συντελεστές βιβλίου:White, Patrick, 1912-1990 (Συγγραφέας)
Βασιλακάκος, Γιάννης (Μεταφραστής)
ISBN:9789604023349
Σειρά εκδότη:Ξένη Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2008
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες