Γιώργος και Ελένη Μανέτα

Εκδότης:
Μουσείο Μπενάκη
Έτος:
2010
ISBN:
9789604760664
Σελίδες:
180
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γιώργος και Ελένη Μανέτα
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
στο καλάθι
Γιώργος και Ελένη Μανέτα
Οι Γιώργος και Ελένη Μανέτα, αρχιτέκτονες, ίδρυσαν μαζί το γραφείο τους και συνεργάζονται πάνω από τριάντα πέντε χρόνια. Από τα πρώτα τους βήματα κατέληξαν σε ένα ιδιαίτερο προσωπικό τρόπο μελέτης αντιμετώπισης του χώρου, ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει αναγνωρίσιμος, ζωντανός και δυναμικός. Οι λιτές κατασκευές τους εντάσσονται με σεβασμό στο περιβάλλον, συνδιαλέγονται μαζί του και διέπονται από άριστη κατασκευαστική λογική.

Το μεγαλύτερο μέρος του έργου τους εξελίσσεται κυρίως στα προάστια της Αθήνας. Η αρχιτεκτονική τους πιστή στην οριζοντιότητα, αναζητεί λύσεις με την ανάπτυξη και τη διαδοχή όγκων στο έδαφος, χωρίς αυτό να αποκλείει, κατά περίπτωση, την ενσωμάτωση ορισμένων ευδιάκριτων κάθετων στοιχείων με συνδυασμό όγκων σε διαφορετικά επίπεδα.

Στις κατασκευές τους υιοθετούν ως υλικά τα απλά επιχρίσματα, την πέτρα, το σίδηρο και τα έντονα καθαρά χρώματα που τονίζουν και αναδεικνύουν τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. Τρία βασικά χρώματα αναγνωρίσιμα του γραφείου το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε.

Η έκθεση που διοργανώνεται στο Μουσείο Μπενάκη, μεταξύ 26 Μαΐου-20 Ιουνίου 2010, αφιερωμένη στο έργο τους, σκιαγραφεί τη φυσιογνωμία του γραφείου τους με 28 επιλεγμένα έργα, μέσα από 105 φωτογραφίες διαφόρων μεγεθών, σκίτσα, προοπτικά σχέδια και 9 προπλάσματα.
Τίτλος βιβλίου:Γιώργος και Ελένη Μανέτα
Εκδότης:Μουσείο Μπενάκη
Συντελεστές βιβλίου:Αποστολάκη, Σουζάνα (Μεταφραστής)
Λουιζίδης, Μπάμπης (Φωτογράφος)
Σοφικίτης, Δημήτρης (Φωτογράφος)
Σκιαδά, Ιωάννα (Επιμελητής)
ISBN:9789604760664
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2010
Σημείωση:Kατάλογος έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη, επί της οδού Πειραιώς, μεταξύ 26 Μαΐου-20 Ιουνίου 2010.
Κατηγορίες:Ιστορία
Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες