Ερρίκος Σλίμαν, Ο μπακαλόγατος που ανακάλυψε την Τροία

Μυθιστορηματική βιογραφία
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2017
ISBN:
9789600437959
Σελίδες:
230
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ερρίκος Σλίμαν, Ο μπακαλόγατος που ανακάλυψε την Τροία
Τιμή εκδότη:€11,16
Η τιμή μας: €10,04
στο καλάθι
Ερρίκος Σλίμαν, Ο μπακαλόγατος που ανακάλυψε την Τροία
Ο Ερρίκος Σλίμαν ξεκίνησε δουλεύοντας σαν μπακαλόγατος σε μια μικρή πόλη της Γερμανίας, έβαλε όμως στόχο της ζωής του να αποδείξει πως η αρχαία Τροία δεν ήταν παραμύθι που επινοήθηκε από το μεγαλύτερο ποιητή όλων των εποχών, τον Όμηρο, αλλά μια πόλη υπαρκτή. Και τα κατάφερε χάρη στο πείσμα, στο μεράκι και στη σκληρή δουλειά του.

Μια βόλτα στη σημερινή Αθήνα γίνεται η αφορμή για τον Παναγιώτη, ένα δεκατριάχρονο αγόρι, να ενδιαφερθεί για τον Ερρίκο Σλίμαν.

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που έχτισε για κατοικία του το Ιλίου Μέλαθρον, που στολίζει ακόμα την οδό Πανεπιστημίου, και γιατί το ονόμασε έτσι; Στο βιβλίο αυτό εξιστορείται η συναρπαστική διαδρομή του ελληνολάτρη αυτοδίδακτου αρχαιολόγου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη σκηνή της παγκόσμιας αρχαιολογίας.

Μια μυθιστορηματική βιογραφία, με πλούσιους διαλόγους και συναρπαστικές εικόνες, που διαβάζεται μονορούφι, αναπαριστώντας με πειστικότητα μια ολόκληρη εποχή.


Η βραβευμένη συγγραφέας Πόπη Μαγουλά-Γαϊτάνου ζωντανεύει την ιστορία και τη συναρπαστική ανακάλυψη του Ερρίκου Σλίμαν, όπως κάνει με μεγάλη επιτυχία και στο βιβλίο "Άρθουρ Έβανς, Ο μάγος που ανακάλυψε την Κνωσό".
Τίτλος βιβλίου:Ερρίκος Σλίμαν, Ο μπακαλόγατος που ανακάλυψε την Τροία
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστορηματική βιογραφία
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Μαγουλά - Γαϊτάνου, Πόπη (Συγγραφέας)
ISBN:9789600437959
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2017
Ηλικίες:12+
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες