Ο πανικός της απληστίας

Η Ελλάς ενώπιον της διεθνούς πιστωτικής κρίσεως
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2008
ISBN:
9789601418742
Σελίδες:
188
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο πανικός της απληστίας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο πανικός της απληστίας
Ενώ οι ζημίες από την διεθνή πιστωτική κρίση είναι εκτεταμένες και άνευ προηγουμένου, τα κέρδη εξ αυτής είναι δύσκολο να εντοπισθούν, με τον κανόνα του παιγνίου μηδενικού αποτελέσματος στην χρηματοοικονομική, όπου τα χασίματα του ενός συναλλασσομένου αποτελούν ωφέλεια του άλλου.

Η απάτη της καταρρεύσεως του διεθνούς τραπεζοασφαλιστικού συστήματος είναι κατά το μάλλον ή ήττον ήδη γνωστή. Η χαλάρωση των πιστωτικών κανόνων, η παροχή στεγαστικών δανείων εις δικαιούχους μειωμένης αξιοπιστίας, η τιτλοποίηση εν συνεχεία του επισφαλούς χρέους και η διάθεσή του στην πιστωτική αγορά μέσω περιπλόκων πιστωτικών εργαλείων, αποκληθέντων εν συνεχεία ως τοξικών, προκάλεσε κατάρρευση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Όταν το 2006 άρχισαν να ανέρχονται τα επιτόκια, κατέστη αδύνατος η αποπληρωμή των τοξικών παραγώγων. Τα σωστικά μέσα απεδείχθησαν "πολύ λίγα και πολύ αργά" για να σώσουν τις επενδυτικές τράπεζες. Εν συνεχεία τα χρηματιστήρια κατέρρευσαν!

Αυτό που δεν απεκαλύφθη εισέτι είναι ποίος προεκάλεσε την πιστωτική κατάρρευση, εάν ήταν εξ αμελείας ή εκ δόλου και ποίοι ωφελήθησαν όταν την απληστία της αγοράς για ακόμη ψηλότερες αποδόσεις διεδέχθη ο φόβος του κραχ.
Τίτλος βιβλίου:Ο πανικός της απληστίας
Υπότιτλος βιβλίου:Η Ελλάς ενώπιον της διεθνούς πιστωτικής κρίσεως
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Κόλμερ, Κωνσταντίνος (Συγγραφέας)
ISBN:9789601418742
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες