Η αριστοτέχνις του θανάτου

Εκδότης:
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος:
2010
ISBN:
9789606205170
Σελίδες:
348
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η αριστοτέχνις του θανάτου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η αριστοτέχνις του θανάτου
Στο Κέμπριτζ του 12ου αιώνα, ένα παιδί δολοφονείται με φρικτό τρόπο και κάποια άλλα εξαφανίζονται. Ο παντοδύναμος Κλήρος στρέφει τις υποψίες στους Εβραίους, που καταφεύγουν στο κάστρο για να γλιτώσουν από την οργή των κατοίκων.

Ο βασιλιάς Ερρίκος Β’ θορυβείται -οι φόροι που πληρώνουν οι Εβραίοι αποτελούν σημαντικό τμήμα των κρατικών εσόδων, γι' αυτό ο πραγματικός δολοφόνος πρέπει να βρεθεί το γρηγορότερο. Έτσι καλείται από τη Σικελία ένας από τους πιο φημισμένους ερευνητές, ο Συμεών της Νάπολης, που φτάνει στο Κέμπριτζ μαζί με μια νεαρή γυναίκα, την Αδέλια Αγκιλάρ.

Απόφοιτη της μεγάλης Ιατρικής Σχολής του Σαλέρνο, η Αδέλια είναι μια από τις ελάχιστες γυναίκες γιατρούς στην Ευρώπη της εποχής, και μάλιστα ειδήμων στην εξέταση των πτωμάτων. Είναι "αριστοτέχνις του θανάτου", μια ειδικότητα που πρέπει να κρατηθεί μυστική για να μην κατηγορηθεί για μαγεία.

Καθώς η Αδέλια αναζητά την αλήθεια σε μια πόλη παραδομένη στη δεισιδαιμονία και το φόβο, ένας άντρας γίνεται η σκιά της: ο μυστηριώδης, γοητευτικός σερ Ρόουλι Πίκοτ, άνθρωπος του βασιλιά, που η Αδέλια, όσο κι αν το θέλει, δεν ξέρει αν πρέπει να τον εμπιστευτεί. Γιατί ο Ρόουλι έχει τους δικούς του, πολύ προσωπικούς λόγους να ενδιαφέρεται για την έρευνά της.

Και στο μεταξύ ο δολοφόνος ετοιμάζεται για το νέο του χτύπημα...
Τίτλος βιβλίου:Η αριστοτέχνις του θανάτου
Τίτλος πρωτότυπου:The Mistress of the Art of Death
Εκδότης:Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Συντελεστές βιβλίου:Franklin, Ariana (Συγγραφέας)
Τόμπρας, Χρίστος (Μεταφραστής)
Σαμαρτζή, Νάνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789606205170
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2010
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες