Αρχαία ελληνικά Γ΄ γυμνασίου

Εκδότης:
Σαββάλας
Έτος:
2008
ISBN:
9789604497355
Σελίδες:
446
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αρχαία ελληνικά Γ΄ γυμνασίου
Εκτός κυκλοφορίας
Αρχαία ελληνικά Γ΄ γυμνασίου
Το βιβλίο της "Αρχαίας ελληνικής γλώσσας" για τη Γ΄γυμνασίου είναι το τελευταίο της ομόλογης σειράς και αποτελεί καρπό μακροχρόνιας διδακτικής εμπειρίας και συλλογικής προσπάθειας.

Ο σχεδιασμός και η συγγραφή του βιβλίου μας προέκυψε ύστερα από προσεκτική μελέτη του προγράμματος σπουδών και έντονο προβληματισμό, ο οποίος συνδέεται με τη φύση του μαθήματος, την ηλικία των μαθητών και το επίπεδο των γνώσεών τους. Συγκεκριμένα, επιδιώχθηκε η προβολή και η εμπειρία του ουσιώδους και σημαντικού τόσο στη μεταφραστική διαδικασία όσο και στην απάντηση των ερωτήσεων.

Η επεξεργασία κάθε ενότητας περιλαμβάνει την απόδοση του κειμένου στη νέα ελληνική, την ανάπτυξη της θεωρίας και τις απαντήσεις των ερωτήσεων, οι οποίες εμπλουτίζονται με τις αντίστοιχες από το βιβλίο του εκπαιδευτικού.

Παράλληλα, το βιβλίο εμπλουτίζεται με πίνακες, σχεδιαγράμματα και λεξικό ρημάτων, που σκοπό έχουν την κατανόηση και εμπέδωση της διδακτέας ύλης, με προσεκτικές επιλογές, χωρίς άχρηστες απεραντολογίες, που και τη φύση του μαθήματος αλλοιώνουν και το διδακτικό αγαθό συσκοτίζουν.

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)
Τίτλος βιβλίου:Αρχαία ελληνικά Γ΄ γυμνασίου
Εκδότης:Σαββάλας
Συντελεστές βιβλίου:Ρώμας, Χρίστος Γ. (Συγγραφέας)
Δρακόπουλος, Δημήτρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789604497355
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2008
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > Γ' Γυμνασίου
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες