Νεοελληνική λογοτεχνία Γ΄ λυκείου

Πεζογραφία: Θεωρητικής κατεύθυνσης
Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2010
ISBN:
9789604558735
Σελίδες:
589
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νεοελληνική λογοτεχνία Γ΄ λυκείου
Εκτός κυκλοφορίας
Νεοελληνική λογοτεχνία Γ΄ λυκείου
Νεοελληνική λογοτεχνία Γ΄ ενιαίου λυκείου:
Οι δύο τόμοι του βοηθήματος Νεοελληνική Λογοτεχνία Γ΄ Ενιαίου Λυκείου Θεωρητικής Κατεύθυνσης (τόμος Ι: Ποίηση, τόμος ΙΙ: Πεζογραφία) φιλοδοξούν να διευκολύνουν τους μαθητές στη μαθησιακή διαδικασία και να υποστηρίξουν το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών. Έτσι, για κάθε κείμενο δίνονται:
- πλήρης και αναλυτική ερμηνευτική προσέγγιση με τρόπο μεθοδικό και προσπελάσιμο για τους μαθητές,
- ολοκληρωμένες και ευκρινείς απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου,
- «παράλληλα κείμενα» και κριτήρια αξιολόγησης με τις απαντήσεις τους.
Στον τόμο Ι (Νεοελληνική Λογοτεχνία, Ποίηση) δίνονται επιπλέον: στοιχεία της Νεoελληνικής Γραμματολογίας, τα λογοτεχνικά ρεύματα, στοιχεία Νεοελληνικής Μετρικής και τα σχήματα λόγου, καθώς και η ερμηνεία πολλών καίριων και χρήσιμων όρων. Tο εισαγωγικό αυτό μέρος κλείνει με ένα σχέδιο προσέγγισης λογοτεχνικού κειμένου ως πρόταση όχι μόνο μελέτης αλλά και διδασκαλίας ενός λογοτεχνικού κειμένου.
Στο τέλος επίσης του τόμου Ι γίνεται κατατοπισμός του μαθητή ως προς την εξεταστέα ύλη του μαθήματος (με ποιον τρόπο γίνεται η γραπτή εξέταση του υποψηφίου και η βαθμολόγηση του γραπτού του, με ποιον τρόπο ενδείκνυται αυτός να λειτουργήσει την ώρα της ψυχικής του δοκιμασίας και πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει την καθεμιά από τις ερωτήσεις). Τέλος παρατίθενται ενδεικτικά θέματα που έχουν δοθεί στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η νεοελληνική γλώσσα στο λύκειο: Γ΄ λυκείου:
Το βιβλίο αυτό καλύπτει πλήρως τη διδακτέα ύλη των οχτώ θεματικών κύκλων της Γ΄ Λυκείου και περιέχει το απαραίτητο ιδεολογικό και γνωστικό υλικό για την ολοκληρωμένη προετοιμασία και εξάσκηση των μαθητών. Το υλικό του είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στο νέο πνεύμα του μαθήματος και αποτελείται από:
- δοκίμια, που επεξεργάζονται και αναλύουν το βασικό ιδεολογικό περίγραμμα των νέων θεματικών ενοτήτων,
- κριτήρια αξιολόγησης, που έχουν διαμορφωθεί κατά το πρότυπο των εξετάσεων και περιλαμβάνουν αυστηρά επιλεγμένα κείμενα και μία πληθώρα ασκήσεων για την πληρέστερη προετοιμασία στους νέους θεματικούς κύκλους,
- λεξικό όρων, που αποσαφηνίζει τις πιο σημαντικές θεωρητικές έννοιες του μαθήματος και αποβλέπει στην ευχερέστερη κατανόησή τους,
- παράρτημα, που περιέχει τις απαντήσεις στις ασκήσεις και στις ερωτήσεις των κριτηρίων αξιολόγησης.
Τίτλος βιβλίου:Νεοελληνική λογοτεχνία Γ΄ λυκείου
Υπότιτλος βιβλίου:Πεζογραφία: Θεωρητικής κατεύθυνσης
Περιέχει:Το βιβλίο "Η νεοελληνική γλώσσα στο λύκειο Γ΄ λυκείου" με ISBN 960-455-976-3 των συγγραφέων Παναγιώτη Σ. Χατζημωυσιάδη και Μαρίας Κ. Αθανασίου (361 σελίδες) είναι ειδική έκδοση - δωρεάν προσφορά.
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Εμμανουηλίδης, Παναγιώτης (Συγγραφέας)
Πετρίδου - Εμμανουηλίδου, Έλλη (Συγγραφέας)
ISBN:9789604558735
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2010
Σημείωση:Το πακέτο προσφοράς ισχύει μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010.
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες