Το θρίλερ του έρωτα

Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1998
ISBN:
9789600320923
Σελίδες:
115
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το θρίλερ του έρωτα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το θρίλερ του έρωτα
Είναι όλοι οι άντρες "βιαστές"; Και οι γυναίκες "πόρνες"; Είμαστε όλοι "βιασμένοι" απ' την εξουσία, η οποία μας ωθεί μια ζωή σε πράξεις βίας, τόσο στον ευρύτερα κοινωνικό βίο, όσο και στον στενά οικογενειακό; Πως λειτουργούν αυτά τα ψυχικά φορτώματα στις ερωτικές -και άλλες- σχέσεις μας; Είμαστε σεξουαλικά απελευθερωμένοι ή, τουναντίον, εξακολουθούμε να συμπεριφερόμαστε -παραδοσιακά και, δυστυχώς, από γενιά σε γενιά- ως ανελεύθερα και μη ολοκληρωμένα ερωτικά άτομα;

Το καινούριο έργο του Γιώργου Σκούρτη "Το θρίλερ του έρωτα" είναι το πρώτο θεατρικό έργο που διαπραγματεύεται εφ' όλης της ύλης το βιασμό (σεξουαλικά, κοινωνικά, νομικά και ψυχολογικά). Το βιασμό των γυναικών από τους άντρες, αλλά και των αντρών απ' τους καταπιεστικούς μηχανισμούς αυτής της ίδιας ανδροκρατούμενης εξουσίας.

Ο αναγνώστη-θεατής παρακολουθεί τις υπόγειες διαδρομές στις σχέσεις ενός ζευγαριού, τις ανεπαίσθητες αντιφάσεις τους, τις καλυπτόμενες απ' τη μάσκα της καθημερινής διαβίωσης συγκρούσεις τους. Ένα δραματικό θρίλερ, μια καινούρια θεατρική πρόταση από το συγγραφέα που έχει δώσει στο νεοελληνικό θέατρο μερικά απ' τα πιο δημοφιλή έργα.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Εξαρχείων, τον Μάρτιο του 1998, σε σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη και σκηνικά και κοστούμια Γιώργου Βαφιά. Έπαιξαν οι ηθοποιοί Κοραλία Καράντη (Μάγδα), Τάκης Βουτέρης (Αλέκος) και Άννα Μονογιού (φωνή Τζενούλας).
Τίτλος βιβλίου:Το θρίλερ του έρωτα
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Σκούρτης, Γιώργος, 1940-2018 (Συγγραφέας)
ISBN:9789600320923
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 1998
Σημείωση:Πρώτη παράσταση: "Θέατρο Εξαρχείων", 1998.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες