Το νέο τοπίο της ανάπτυξης

Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1998
ISBN:
9789600323122
Σελίδες:
235
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το νέο τοπίο της ανάπτυξης
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
στο καλάθι
Το νέο τοπίο της ανάπτυξης
Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα φαίνεται να έχει αποκολληθεί από την οικονομική στασιμότητα και να κινείται πλέον με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η σύγκλιση προς την Οικονομική και Νομιμαστική Ένωση της Ευρώπης, η αξιοποίηση των νέων ευκαιριών συνεργασίας στα Βαλκάνια, η αλλαγή του ρόλου του κράτους και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του συνθέτουν ένα νέο τοπίο για τις αναπτυξιακές δυνατόττητες της χώρας μας.
Αξιοποιώντας τις νέες αυτές δυνατότητες, η Ελλάδα μπορεί να θεμελιώσει μία νέα προοπτική κοινωνικής ευημερίας. Όμως για να γίνει αυτό, πρέπει να ξεπεράσουμε τόσο τις πρακτικές του κρατισμού και της επιχειρηματικής αδράνειας που οδήγησαν στη στασιμότητα, όσο και τις επαγγελίες για μονομερή κυριαρχία των αγορών, τις οποίες είδαμε συχνά να προκαλούν εκτεταμένο και αξεπέραστο κοινωνικό κόστος.
Το βιβλίο περιγράφει μία σειρά από δημόσιες πολιτικές, για τη μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, την απασχόληση, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις υποδομές, την παιδεία, την διοίκηση, την τεχνολογία. Οι πολιτικές αυτές προάγουν την ανάπτυξη και την ευημερία στην χώρα μας και της επιτρέπουν να έχει μία ισχυρή παρουσία στο νέο διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται από την παγκοσμιοποίηση, την αναδυόμενη δυναμική των Βαλκανίων και την νομισματική ενοποίηση της Ευρώπης.
Τίτλος βιβλίου:Το νέο τοπίο της ανάπτυξης
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Χριστοδουλάκης, Νίκος Μ., 1952- (Συγγραφέας)
ISBN:9789600323122
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 1998
Σημείωση:Επίμετρο: Α. Δ. Παπαγιαννίδης
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες