Σμύρνη

Η Σμύρνα στη ζωή ενός δασκάλου: Από τις αφηγήσεις της Στάσας Ισηγόνη
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1998
ISBN:
9789600322033
Σελίδες:
170
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σμύρνη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σμύρνη
Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται μνήμες αξέχαστες, συγκινητικές, τραγικές του Ελληνισμού της Σμύρνης μέσα από την ιστορία μιας μεσοαστικής οικογένειας, της οικογένειας του δραστήριου εκπαιδευτικού Ηλία Αλτίνογλου, με πλούσια δράση και σε άλλα πεδία, κοινωνικά και εθνικά.
Το μεγαλείο της ξακουστής πολιτείας προβάλλεται από την καθημερινή ζωή της οικογένειας. Τα φημισμένα σχολεία της Σμύρνης, τα ιδρύματά της, η κοινωνική της ζωή, πλούσια σε εκδηλώσεις, εορτασμούς, χορούς, εκδρομές, επισκέψεις και καθημερινούς περιπάτους στο φημισμένο Και, την παραλία της Σμύρνης, όπου δίνανε το παρών όλοι οι Σμυρνιοί, μικροί μεγάλοι. Την ευτυχισμένη ζωή τους έσβησε μονομιάς, μέσα σε λίγες μέρες, η Καταστροφή.
Η φουρτούνα της προσφυγιάς παρασύρει στο ανελέητο κύμα της και την οικογένεια Αλτίνογλου σε μια ατέλειωτη οδύσσεια, από λιμάνι σε λιμάνι και από σταθμό σε σταθμό: Χίο, Ελευσίνα, Αθήνα... Ώσπου μια μικρή αγκαλιά θα ανοίξει τελικά να τους δεχτεί, το Αίγιο. Το μόνιμο όμως ρίζωμα θα γίνει μετά από αγώνα επτά χρόνων, στην καινούρια Σμύρνη, στη Νέα Σμύρνη, κοντά στους συμπατριώτες τους.
Τίτλος βιβλίου:Σμύρνη
Υπότιτλος βιβλίου:Η Σμύρνα στη ζωή ενός δασκάλου: Από τις αφηγήσεις της Στάσας Ισηγόνη
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Ισηγόνη, Μαργαρίτα Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789600322033
Σειρά εκδότη:Μαρτυρίες
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 1998
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες