Ένας πόλεμος που δεν έληξε ακόμα

Γερμανικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1998
ISBN:
9789600322224
Σελίδες:
308
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ένας πόλεμος που δεν έληξε ακόμα
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
στο καλάθι
Ένας πόλεμος που δεν έληξε ακόμα
"... Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητάει το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις, γιατί με μυστικά πρωτόκολλα και με μυστικές συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνησή της το 1959 έχει παραιτηθεί από όλες τις αξιώσεις της έναντι της Γερμανίας".

Αυτή τη δήλωση-σοκ έκανε ο καγκελάριος της Γερμανίας κ. Χ. Κολ στις 26 Μάη 1991 στην Κρήτη, που παραβρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος για τα 50 χρόνια της μάχης του λαού της Κρήτης ενάντια στο ναζισμό. Η τότε ελληνική κυβέρνηση σιώπησε γι' αυτή την πρόκληση του Γερμανού επισήμου. Ο Κ. Καραμανλής, πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο πραγματικός αποδέκτης της "αποκάλυψης", αφού αυτός ήταν το 1959 πρωθυπουργός, έβγαλε μια λακωνική ανακοίνωση που έλεγε: "Δεν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες και μυστικά πρωτόκολλα με τη Γερμανία".

Αφού λοιπόν δεν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες και μυστικά πρωτόκολλα, αφού οι αρμόδιοι όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων δηλώνουν ότι το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού «δανείου» είναι ανοιχτό και όΤι ισχύουν τα επίσημα κείμενα και οι συμφωνίες, τότε γιατί δε διεκδικούν το τεράστιο ποσό που, μ' ένα ελάχιστο επιτόκιο, σε σημερινές τιμές είναι πάνω από 22 τρισεκατομμύρια δραχμές;

Το ερώτημα αυτό, καθώς επίσης και η δήλωση Κολ, πρέπει να απαντηθούν και μάλιστα έμπρακτα. Η σιωπή σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι... χρυσός!
Τίτλος βιβλίου:Ένας πόλεμος που δεν έληξε ακόμα
Υπότιτλος βιβλίου:Γερμανικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Κωστόπουλος, Μήτσος (Συγγραφέας)
ISBN:9789600322224
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 1998
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες