Ελληνική Πολιτεία

1974-1997
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1998
ISBN:
9789600320763
Σελίδες:
462
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ελληνική Πολιτεία
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
στο καλάθι
Ελληνική Πολιτεία
Ο τόμος αυτός συγκεντρώνει μερικά από τα σημαντικότερα άρθρα που δημοσίευσε ο Δημήτρης Τσάτσος στον Τύπο κατά την περίοδο 1974-1997. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, βουλευτής και ευρωβουλευτής, ο συγγραφέας τους ανήκει στην κατηγορία εκείνη των διανοούμενων που συνδυάζουν τη διεισδυτικότητα της επιστημονικής ανάλυσης με την ανησυχία και τις ευαισθησίες του πολιτικά ενεργού πολίτη.
Τα χρονικά άκρα της περιόδου που ανθολογείται εδώ σημειώνουν δύο ορόσημα της πορείας του Δημήτρη Τσάτσου: Το 1975 ήταν ο εισηγητής της μειοψηφίας στην Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, η οποία κατάρτισε το Σύνταγμα της Ελλάδας. Το 1997 ήταν εισηγητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Συνθήκη του Άμστερνταμ, της νέας δηλαδή συνθήκης που τροποποιεί εκείνη του Μάαστριχτ και χαράσσει το μεγάλο θεσμικό πλαίσιο, το "συνταγματικό χάρτη" και πραγματικά το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι θεματικές του τόμου καλύπτουν το σύνολο των προβληματισμών του συγγραφέα: την αγωνία του για τη λειτουργία της πολιτείας και την αξιοπιστία των θεσμών, τα πολιτικά κόμματα, την παιδεία και τον πολιτισμό, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη θέση της πατρίδας μας σε αυτή. Πρόκειται για κείμενα πολύτιμα για το σκεπτόμενο αναγνώστη, αλλά απαραίτητα και για οποιονδήποτε θέλει να μελετήσει το πολίτευμά μας στην πραγματική του λειτουργία ή δυσλειτουργία.
Τίτλος βιβλίου:Ελληνική Πολιτεία
Υπότιτλος βιβλίου:1974-1997
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Τσάτσος, Δημήτρης Θ., 1933-2010 (Συγγραφέας)
ISBN:9789600320763
Σειρά εκδότη:Δοκίμια
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 1998
Σημείωση:Πρόλογος: Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Εισαγωγή, επιμέλεια: Γ. Κατρούγκαλος - Ξ. Κοντιάδης
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες