Βλέμματα από την Ελλάδα
"Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες έχει κανείς την εντύπωση ότι ολόκληρος ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν πρόσφυγες, ότι κατέφθασαν σε τούτα τα μέρη κυνηγημένα. Άνθρωποι της ανάγκης και μιας ελπίδας η οποία ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε".
Μάνος Ελευθερίου
Ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα του 19ου και του 20ού αιώνα όπως το φαντάστηκε ο Χάρης Γιακουμής μέσα από 200 σπάνιες φωτογραφίες και κείμενα του Μάνου Ελευθερίου που τις συνοδεύουν. Μια αληθινή ματιά στον τόπο, το χρόνο και την ευαισθησία ενός λαού.
Τίτλος βιβλίου: | Βλέμματα από την Ελλάδα |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Από το Άλφα έως το Ωμέγα και από τον 19ο στον 20ό αιώνα |
---|
Εκδότης: | Μεταίχμιο |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Ελευθερίου, Μάνος, 1938-2018 (Συγγραφέας) Γιακουμής, Χάρης (Επιμελητής)
|
ISBN: | 9789604555079 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Νοέμβριος 2008 | Διαστάσεις: | 27x21 |
---|
Σημείωση: | Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό όπως το φαντάστηκε ο Χάρης Γιακουμής με κείμενα του Μάνου Ελευθερίου. |
---|
Κατηγορίες: | Λευκώματα > Φωτογραφικά |

Ελευθερίου, Μάνος, 1938-2018
Ο Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρας το 1938. Είχε εκδώσει μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, τόμους με πεζά, λευκώματα και τέσσερις τόμους για το "Θέατρο στην Ερμούπολη τον 20ο αιώνα, 1901-1921", καθώς και την ανθολογία "Ερμούπολη: μια πόλη στη λογοτεχνία" (Μεταίχμιο, 2004). Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2005 για το μυθιστόρημά του "O καιρός των χρυσανθέμων" (Mεταίχμιο, 2004). Παράλληλα ασχολήθηκε με το τραγούδι. Ως στιχουργός είχε στο ενεργητικό του περίπου 400 τραγούδια και είχε συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους Έλληνες συνθέτες. Το 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη, για το σύνολο του έργου του.
Έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιουλίου 2018, σε ηλικία 80 ετών.