Μεγάλη γραμματική και ορθογραφία της νεοελληνικής γλώσσας

Σε 170 μεθοδικά μαθήματα
Εκδότης:
Μαλλιάρης Παιδεία
Έτος:
1998
ISBN:
9789602393604
Σελίδες:
507
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μεγάλη γραμματική και ορθογραφία της νεοελληνικής γλώσσας
Εκτός κυκλοφορίας
Μεγάλη γραμματική και ορθογραφία της νεοελληνικής γλώσσας
Ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού είναι γνωστός από τη μεγάλη συγγραφική του παραγωγή σε θέματα εγκυκλοπαιδικά, παιδαγωγικά και γλωσσικά, όπως διάφορα λεξικά, εγκυκλοπαίδειες και σχολικά βοηθήματα, ιδίως οι επιτυχημένες σειρές "Μαθαίνω σωστά τη Γραμματική μου και "Μαθαίνω σωστά τη γλώσσα μου" (ένας τόμος για κάθε τάξη του Δημοτικού) και η πεντάτομη εικονογραφημένη σειρά "Μαθαίνω ελληνικά", που απευθύνεται κυρίως στα αγγλόφωνα ελληνόπουλα και γενικότερα στους ξένους που ενδιαφέρονται να μάθουν την ελληνική γλώσσα.
Το νέο του έργο "Μεγάλη Γραμματική και Ορθογραφία της Νεοελληνικής γλώσσας" φιλοδοξεί να γίνει ένα χρήσιμο γλωσσικό βοήθημα για κάθε Έλληνα, και ιδιαίτερα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η ελληνική γλώσσα και ορθογραφία παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες και ιδιομορφίες, που κάθε Έλληνας πρέπει να γνωρίζει, αφού η νεοελληνική είναι η φυσική συνέχεια της βυζαντινής και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, στην οποία γράφτηκαν αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και επιστήμης.
Η μεθοδική παράθεση της ύλης, η σαφήνεια, τα πολλά παραδείγματα για κάθε κανόνα, οι πολλοί κλιτικοί πίνακες ονομάτων και ρημάτων, οι αρχικοί χρόνοι 4.000 ρημάτων, οι προσεγμένες και πολλές ασκήσεις, τα πολλά ομοιόκλιτα και ομοιοκατάληκτα κ.ά. κάνουν το έργο αυτό, κατά τη γνώμη μας, απαραίτητο σύντροφο κάθε Έλληνα που θέλει να γράφει και να μιλάει σωστά ελληνικά.
Τίτλος βιβλίου:Μεγάλη γραμματική και ορθογραφία της νεοελληνικής γλώσσας
Υπότιτλος βιβλίου:Σε 170 μεθοδικά μαθήματα
Εκδότης:Μαλλιάρης Παιδεία
Συντελεστές βιβλίου:Κεσόπουλος Αριστείδης (Συγγραφέας)
ISBN:9789602393604
Στοιχεία έκδοσης: 1998
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Λεξικά - Γραμματική > Ελληνικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες