Ημερολόγιο 2009: Ελληνικές Δημοτικές Βιβλιοθήκες

Εκδότης:
Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης
Έτος:
2008
ISBN:
9789608995819
Σελίδες:
168
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ημερολόγιο 2009: Ελληνικές Δημοτικές Βιβλιοθήκες
Εκτός κυκλοφορίας
Ημερολόγιο 2009: Ελληνικές Δημοτικές Βιβλιοθήκες
Με αφορμή την διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημοτικών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) στις 4 - 5 Δεκεμβρίου 2008, η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την έκδοση του ημερολογίου με θέμα τις Ελληνικές Βιβλιοθήκες που για το έτος 2009 είναι αφιερωμένο στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες.
Το γεγονός ότι ο πολιτισμός είναι η έκφραση ενός συστήματος αξιών και η αναδημιουργία του με αισθητικούς και υλικούς όρους, το γεγονός επίσης ότι οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, όντας κοντά, στον πολίτη καλούνται να τον πληροφορήσουν και να τον εκπαιδεύσουν για την απόκτηση δεξιοτήτων παραγωγής πολιτισμού, πρόσβασης στην πληροφορία και όχι μόνο, κάνει επιτακτική και την ανάγκη για την μετεξέλιξη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών για να καταστούν ικανές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής και να δώσουν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες στις τοπικές κοινωνίες ίσες δυνατότητες για πρόσβαση στη γνώση, συμβάλλοντας στην εξέλιξη τους.
Η συμβολή της πολιτείας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης που πραγματοποιείται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (2007 - 2013).
Η μεγάλη αξία της πληροφορίας στον 21ο αιώνα δεν αμφισβητείται από κανέναν. Η σωστή αξιολόγηση και αξιοποίηση της πληροφορίας είναι ένας σοβαρός παράγοντας και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες πρέπει να αποτελούν δίαυλο προς τη γνώση και να έχουν πρωταρχικό ρόλο στη κατεύθυνση αυτή με τη "δια βίου μάθηση" την ένταξη των πολιτών στην κοινωνία της πληροφορίας, την εξοικείωση με την βιβλιοθήκη και τις υπηρεσίες πληροφόρησης, την αξιοποίηση του υλικού των βιβλιοθηκών, την εξάλειψη των ανισοτήτων στο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό σύστημα, τη σύνδεση των τοπικών κοινωνιών με τα εθνικά και διεθνή κέντρα πληροφόρησης.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης, ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο οποίος μας έκανε την τιμή να προλογίσει το παρόν ημερολόγιο, τους υπεύθυνους όλων των Βιβλιοθηκών που παρουσιάζονται και ανταποκρίθηκαν έγκαιρα με την κατάθεση του υλικού τους, την ομάδα εργασίας (Παναγιώτη Πασσαλή, Δέσποινα Μέλλου, Δημήτρη Πολίτη, Μαρία Δουκατά), η οποία εργάστηκε σκληρά για την συγκέντρωση του υλικού, την επιμέλεια των κειμένων και την δομή του ημερολογίου. Τέλος ευχαριστώ τους εξωτερικούς συνεργάτες για τη συνεισφορά τους στο γραφιστικό και δημιουργικό μέρος.
Με τις καλύτερες ευχές προς όλους τους συναδέλφους για χαρούμενη και δημιουργική χρονιά!

Χριστίνα Κυριακοπούλου
Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ
Τίτλος βιβλίου:Ημερολόγιο 2009: Ελληνικές Δημοτικές Βιβλιοθήκες
Εκδότης:Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Δουκατά, Μαρία (Επιμελητής)
Κυριακοπούλου, Χριστίνα (Επιμελητής)
Μέλλου, Δέσποινα (Επιμελητής)
Πασσαλής, Παναγιώτης (Επιμελητής)
Πολίτης, Δημήτρης, βιβλιοθηκονόμος (Επιμελητής)
ISBN:9789608995819
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2008
Σημείωση:Πρόλογος: Πάτροκλος Γεωργιάδης, γενικός γραμματέας Υπουργείου Εξωτερικών. Εισαγωγικό σημείωμα: Χριστίνα Κυριακοπούλου, πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Ημερολόγια - Σημειωματάρια
Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες