Εύα

Μια επανάληψη
Εκδότης:
Τραυλός
Έτος:
1999
ISBN:
9789607990075
Σελίδες:
178
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εύα
Τιμή εκδότη:€12,68
Η τιμή μας: €11,41
στο καλάθι
Εύα
Παρίσι, Φεβρουάριος 2022. Ένα γιγάντιο τείχος χωρίζει στα δύο την Πόλη του Φωτός: στην Κεντρική Ζώνη κατοικούν οι γενετικά προνομιούχοι και στην Περιφέρεια οι Άλλοι. Σ' αυτό τον "ιδανικό κόσμο", το πείραμα της Ντόλι αποτελεί πλέον προϊστορικό γεγονός: οι εργασίες του Φρανσουά Ρουσέλ, ερευνητή του τέλους του αιώνα μας, έχουν οδηγήσει στην κατά παραγγελία δημιουργία ανθρώπινων όντων.
Για την κόρη του, τη νεαρή Εύα Ρουσέλ, δημοσιογράφο που μένει στην Κεντρική Ζώνη, η ζωή κυλά ήρεμα, σχεδόν ανιαρά. Η ανατροπή θα έρθει την ημέρα των εικοστών πέμπτων γενεθλίων της, μέσα από ένα αναπάντεχο κι επικίνδυνο δώρο: ο πατέρας της -νεκρός εδώ και αρκετά χρόνια- έχει φροντίσει να λάβει η κόρη του, ακριβώς εκείνη την ημέρα, ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο της αποκαλύπτει ένα φοβερό μυστικό. Η Εύα ίσως είναι και η ίδια κλώνος, ένα απλό προϊόν των πειραμάτων του.
Ο Ζακ Τεστάρ, με το νέο του μυθιστόρημα, που κινείται ανάμεσα στην επιστημονική φαντασία και τη φιλοσοφική διήγηση, επισημαίνει τους κινδύνους και εξερευνά με αναπάντεχη διεισδυτικότητα τις αρνητικές συνέπειες μιας πιθανής κλωνοποίησης του ανθρώπου.
Τίτλος βιβλίου:Εύα
Υπότιτλος βιβλίου:Μια επανάληψη
Τίτλος πρωτότυπου:Eve ou la répétition
Εκδότης:Τραυλός
Συντελεστές βιβλίου:Testart, Jacques (Συγγραφέας)
Παπασπυρίδου, Ιωάννα (Μεταφραστής)
ISBN:9789607990075
Στοιχεία έκδοσης: 1999
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες