Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω

Εκδότης:
Αιγόκερως
Έτος:
2008
ISBN:
9789603223580
Σελίδες:
76
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω
Ο σπουδαίος νομπελίστας συγγραφέας Ντάριο Φο είναι ένας προφήτης για την εποχή του. Κάνοντας μια αιχμηρή ακτινογραφία της κοινωνικής συνθήκης της Ιταλίας στα μέσα της δεκαετίας του '70, προφητεύει όλες τις πλευρές της σημερινής παγκοσμιοποιημένης μετακαπιταλιστικής δυτικής κοινωνίας, όπου το άτομο έχει χάσει πλέον οποιαδήποτε άλλη ταυτότητα πέραν αυτής του καταναλωτή.

Πριν και τώρα και πάντοτε, η δυνατότητα να καλύψει κανείς τις βασικές ανάγκες της τροφής και της στέγης, αποτελεί τον πρακτικό ορισμό της έννοιας της αξιοπρέπειας για το ανθρώπινο είδος. Με πρακτικό, λοιπόν, τρόπο ο διαχωρισμός των ατόμων μέσα σε μια κοινωνία σε έχοντες και μη έχοντες, μεταφράζεται εύκολα στο διαχωρισμό των ατόμων σε αξιοπρεπείς και αναξιοπρεπείς.

Με βάση το υλικό του Ντάριο Φο, προσπαθήσαμε να στήσουμε μια παράσταση, στην οποία παράλληλα με το καυστικό χιούμορ και τη σάτιρα του συγγραφέα, χρησιμοποιήσαμε και στοιχεία από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, η οποία ελάχιστα διαφέρει από την κοινωνία που ο Ντάριο Φο περιγράφει στο έργο του. Αντιπαραβάλλοντας κομμάτια που αντλούν από τη σύγχρονη πραγματικότητα και κομμάτια από το κείμενο του Ντάριο Φο και μέσα από τους κώδικες της φάρσας και της επιθεώρησης, στόχος μας είναι να γελάσουμε με τις καθημερινές μας τραγωδίες, αλλά ταυτόχρονα να προβληματιστούμε για θέματα που μας αφορούν όλους. [...]

Ελένη Μποζά, σκηνοθέτις

Τίτλος βιβλίου:Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω
Εκδότης:Αιγόκερως
Συντελεστές βιβλίου:Fo, Dario, 1926-2016 (Συγγραφέας)
ISBN:9789603223580
Σειρά εκδότη:Θέατρο: Παραστάσεις
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2008
Σημείωση:Έκδοση με αφορμή την παράσταση του έργου στο Θέατροο του Μύλου - Θεσσαλικό Θέατρο - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, σε σκηνοθεσία Ελένης Μποζά. Ημερομηνία 1ης παράστασης: 5 Δεκεμβρίου 2008. Διασκευή από το έργο του Ντάριο Φο "Δεν Πληρώνω Δεν Πληρώνω", βασισμένη σε αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών: Ελένη Μποζά, Μυρτώ Σταμπούλου.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες