Ηλεκτρονικά ισχύος

Μετατροπείς, εφαρμογές, σχεδίαση
Εκδότης:
Τζιόλα
Έτος:
1996
ISBN:
9789607219428
Σελίδες:
896
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ηλεκτρονικά ισχύος
Εκτός κυκλοφορίας
Ηλεκτρονικά ισχύος
Τα ηλεκτρονικά ισχύος είναι μια επιστημονική περιοχή με ραγδαία εξέλιξη και πληθώρα σημαντικών εφαρμογών, το πεδίο των οποίων διευρύνεται διαρκώς. Εκτιμάται ότι στο μέλλον θα υπάρξει μεγάλη ανάγκη σε μηχανικούς και τεχνικούς, οι οποίοι να είναι γνώστες των ηλεκτρονικών ισχύος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια και φροντίδα για τη διάδοση του συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου.
Το βιβλίο, που κρατάτε στα χέρια σας, θεωρείται σήμερα ένα από τα καλύτερα διδακτικά συγγράμματα ηλεκτρονικών ισχύος στον κόσμο. Αυτό που το διακρίνει από τα υπόλοιπα βιβλία είναι η καινοτομία που εισάγει στην παρουσίαση της ύλης του. Για πρώτη φορά οι διάφορες τοπολογίες των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ισχύος παρουσιάζονται χρησιμοποιώντας ιδανικούς διακόπτες. Με αυτόν τον τρόπο η κατανόηση των βασικών αρχών των ηλεκτρονικών ισχύος γίνεται απλούστερη. Με άλλα λόγια, η παρουσίαση των βασικών αρχών απαλλάσσεται από τη σύγχυση, που προκαλεί η ταυτόχρονη παρουσίασή τους με τις ιδιότητες και τη λειτουργία των ημιαγωγικών διακοπτών ισχύος, οι οποίοι, ας σημειωθεί, αλλάζουν συνεχώς και με γρήγορους ρυθμούς, λόγω των προόδων της τεχνολογίας των ημιαγωγών.
Βασικό μας μέλημα κατά τη μετάφραση αυτού του βιβλίου ήταν η κομψή και εύηχη απόδοση της ορολογίας του στην ελληνική γλώσσα. Διαπιστώσαμε ότι, λόγω του πλούτου της ελληνικής γλώσσας, η απόδοση τόσων πολλών αμερικάνικων νεολογισμών με κλασικούς ελληνικούς όρους ήταν τελικά εύκολη υπόθεση. Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν τα καταφέραμε και χρησιμοποιήσαμε αυτούσιους τους αγγλικούς όρους. Βέβαια, αυτή η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον και είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλουν και οι αναγνώστες αυτού του βιβλίου με τις υποδείξεις τους.
Στη μετάφραση συνέβαλλαν οι εκλεκτοί φοιτητές μου και συνάδελφοι Δέσποινα Ιωακεμίδου, Μαρία Αλεξίου, Γιώργος Παπαφωτίου, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, και ο Λεωνίδας Γαβριηλίδης, φυσικός-ραδιοηλεκτρολόγος, τους οποίους ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αναστάσιο Δ. Τζιόλα για την υπομονή του και την άψογη επεξεργασία του κειμένου.

Νίκος Ι. Μάργαρης
Τίτλος βιβλίου:Ηλεκτρονικά ισχύος
Υπότιτλος βιβλίου:Μετατροπείς, εφαρμογές, σχεδίαση
Τίτλος πρωτότυπου:Power Electronics: Converters, Applications and Design
Εκδότης:Τζιόλα
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Mohan, Ned (Συγγραφέας)
Undeland, Tore A. (Συγγραφέας)
Robbins, William P. (Συγγραφέας)
Μάργαρης, Νίκος Ι., καθηγητής ηλ. κυκλωμάτων (Μεταφραστής)
ISBN:9789607219428
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 1996
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες