Τι είναι τέχνη

Εκδότης:
Printa
Έτος:
2004
ISBN:
9789607408105
Σελίδες:
287
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τι είναι τέχνη
Τιμή εκδότη:€16,96
Η τιμή μας: €15,26
στο καλάθι
Τι είναι τέχνη
Ο Ρώσος συγγραφέας και στοχαστής Λέων Νικολάγιεβιτς Τολστόι (1828-1910) έγινε γνωστός κυρίως για τα μυθιστορήματά του ("Πόλεμος και Ειρήνη", "Άννα Καρένινα" κ.ά.) και για τις ρηξικέλευθες πολιτικοκοινωνικές απόψεις του, όπως και για τον τρόπο ζωής του.
Στο ανά χείρας βιβλίο εξαπολύει μια δριμύτατη επίθεση κατά του δόγματος "η τέχνη για την τέχνη" και εκθέτει τις δικές του απόψεις για τη δημιουργία και το νόημά της.
Κατ' αυτόν, οι άνθρωποι επικοινωνούν με το λόγο και με την τέχνη. Μεταβιβάζουν τις γνώσεις τους με το λόγο, και τα αισθήματά τους με την τέχνη. Η τέχνη δεν έχει καμία σχέση ούτε με το (αντικειμενικό) κάλλος, ούτε με την (υποκειμενική) καλαισθησία, το καλό γούστο. Είναι τόσο καλύτερη, όσο ειλικρινέστερα εκφράζει τα αισθήματά του ο καλλιτέχνης. Τα αισθήματα αυτά μπορούν και οφείλουν να ιεραρχηθούν: τα καλύτερα είναι αυτά που εμψυχώνουν τον άνθρωπο και τον κάνουν να νιώσει πως είναι αδελφός με τους συνανθρώπους του και υιός του Θεού. Κατά συνέπεια, η καλύτερη τέχνη είναι αυτή που εκφράζει με τη μεγαλύτερη δυνατή ειλικρίνεια τα παραπάνω αισθήματα.
Τίτλος βιβλίου:Τι είναι τέχνη
Εκδότης:Printa
Συντελεστές βιβλίου:Tolstoj, Lev Nikolaevic, 1828-1910 (Συγγραφέας)
Τομανάς, Βασίλης (Μεταφραστής)
Τσικουδής, Αθανάσιος (Επιμελητής)
Καρτάκης, Ελευθέριος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789607408105
Σειρά εκδότη:Στις Πηγές της Γνώσης
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2004
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες