Σβήνω το φως για να εξοικονομήσω ενέργεια
Γιατί χρειαζόμαστε την ενέργεια; Ποιες είναι οι πηγές της; Πώς την ξοδεύουμε αλόγιστα;
Με ποιους απλούς, καθημερινούς τρόπους μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια;
Ένα βιβλίο που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τις βασικές έννοιες διαχείρισης ενέργειας, ώστε να λειτουργούν με οικολογική συνείδηση και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Τίτλος βιβλίου: | Σβήνω το φως για να εξοικονομήσω ενέργεια |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Το πράσινο ελάφι |
---|
Τίτλος πρωτότυπου: | Los pies en la tierra: Apago la luz |
---|
Εκδότης: | Modern Times |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Gombert, Jean - René (Συγγραφέας) Γραμμένου, Μαίρη (Μεταφραστής) Dreidemy, Joëlle (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9789606911699 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Σειρά εκδότη: | Ενωθείτε για τον Πλανήτη | Σελίδες: | 28 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Δεκέμβριος 2008 | Διαστάσεις: | 24x24 |
---|
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά > Γνώσεων > Οικολογία Παιδικά - Εφηβικά > Γνώσεων > Τεχνολογία |

Λεμπέσης Γιώργος Δ.
Ο Γιώργος Λεμπέσης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Έχει αποσπάσει Βραβείο Πρωτότυπης Ιστορίας και Βραβείο Κοινού για τα διηγήματά του «4 σελίδες» και «Πρώτη πτήση», ενώ έχει ψηφιστεί δυο φορές στις «Πένες της χρονιάς» μέσα στους δέκα καλύτερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας. Θεωρείται ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, έχοντας στο ενεργητικό του 21 βιβλία, εκ των οποίων 11 best seller, καθώς και 7 θεατρικά έργα.
Το δημοφιλές παραμύθι του «Ψαρόσουπα» έχει ανέβει 4 φορές σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας, ενώ μια φορά ανέβηκε το έργο του «Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου». Επιπλέον, έχει συνυπογράψει με τον Βαγγέλη Λεμπέση, τη μουσικοθεατρική παράσταση «Όσα λέν’ οι τοίχοι», στην οποία συμμετείχαν το Τρίφωνο, η Λιάνα Κανέλλη, η Ελένη Γερασιμίδου κ.ά. (2011) και την θεατρική παράσταση «Το Κομμάτι» που ανέβηκε μια χρονιά στο Πάνθεον στην Λευκωσία, μια χρονιά στο θέατρο Χώρα στην Αθήνα.
Έχει κάνει τη θεατρική διασκευή του παραμυθιού της Κατερίνας Μαρκαδάκη «Το σπάταλο τερατάκι», σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, ενώ έγραψε για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου και των Public Cyprus το παραμύθι «Το κομμάτι» για το project «Το βιβλίο των σχολείων», όπου συμμετείχαν 1.200 μαθητές.
Το 2019 ανεβαίνει στο ΠΑΛΛΑΣ το musical «Βουτιά στη Βυθούπολη» σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και μουσική Γιώργου Α. Λεμπέση, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και «ο Ουρανένιος» στο θέατρο Ζήνα με τον Νίκο Ορφανό σε σκηνοθεσία της Βίκης Κουμούτσου.
Έχει υπάρξει καλλιτεχνικός διευθυντής του πρώτου παιδικού φεστιβάλ στην Ελλάδα, Town For Kids (2008-2009), και του The Christmas Factory της Star Kid (2014), με προσέλευση που ξεπέρασε συνολικά τους 250.000 θεατές ενώ το 2015 έως το 2022 εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρίας amuse.
Το 2019, έπειτα από ανάθεση του Δήμου Αθηναίων, αναλαμβάνει ως καλλιτεχνικός διευθυντής, το σχεδιασμό των Παραμυθούγεννων στην Πλατεία Κλαυθμώνος και του χριστουγεννιάτικου 3D Mapping στο κτήριο της Βουλής σε σκηνοθεσία Μέμης Κούπα και παραγωγή amuse. Το συγκεκριμένο θέαμα εντυπωσίασε το κοινό και τα ΜΜΕ ενώ απέσπασε χρυσό βραβείο «Ερμής».
Το 2023 ανεβαίνει η μαύρη κωμωδία «Αλλόκοτες» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Παπασιδέρη.
(Πηγή: "Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε.", 2024)