Ονειρικά

Διηγήματα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1991
ISBN:
9789600308396
Σελίδες:
94
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ονειρικά
Τιμή εκδότη:€6,36
Η τιμή μας: €5,72
Ονειρικά
Η ονειροβάτις Τατιάνα Γκρίτση-Μιλλιέξ εισχωρεί επίμονα στους μισοσκότεινους χώρους που συνωστίζονται οι ανομολόγητοι φόβοι κι οι επιθυμίες, παίζοντας ένα οδυνηρό παιχνίδι ταυτότητας με το πρόσωπο της Τιτίκας των παιδικών της χρόνων, που κρύβεται και φανερώνεται αδιάκοπα στις δίπλες της γραφής.

Τα λογοτεχνικά της όνειρα υφαίνουν έναν ιστό από ορατά κι αόρατα νήματα, που απευθύνονται στη διαίσθηση, στη σκέψη, στην όραση και στη μνήμη του αναγνώστη. Ελκύεται και προσανατολίζεται από μια αμφίσημη, σκοτεινή παρόρμηση, δημιουργώντας πεδία έντασης, φυγής, τρόμου και γοητείας, τα οποία αλληλεπηρεάζονται και προσδίδουν στη γραφή της εκείνη την αναγκαία αίσθηση διάχυσης του ψυχισμού. Οι ποιότητες αυτής της λεκτικής ρευστότητας είναι το χαρακτηριστικό της αισθητικό επίτευγμα.

Γιατί προσεγγίζοντας το ονειρικό στοιχείο ως ένα πυρακτώδες υλικό, δεν αυτοαναλύεται ούτε επιτρέπει εύκολες προσβάσεις ερμηνείας, δηλαδή δεν παραπέμπει απλουστευτικά ούτε στο λαϊκό ούτε στον επιστημονικό ονειροκρίτη. Αφήνεται μόνο με εμπιστοσύνη, σοφία και δέος στη συγγραφική της διαίσθηση, να την οδηγήσει ως τις σκοτεινές σχισμές του ά-σχημου, του τερατώδους και του επιθυμητού.
Τίτλος βιβλίου:Ονειρικά
Υπότιτλος βιβλίου:Διηγήματα
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Γκρίτση - Μιλλιέξ, Τατιάνα, 1920-2005 (Συγγραφέας)
ISBN:9789600308396
Στοιχεία έκδοσης: 1991
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες