Σαύρα

Διηγήματα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1996
ISBN:
9789600316704
Σελίδες:
156
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σαύρα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σαύρα
Με το ασυνήθιστα διεισδυτικό της γράψιμο, η Μπανάνα Γιοσιμότο έχει καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες εκπροσώπους της ιαπωνικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Το "Kitchen" την καθιέρωσε στην παγκόσμια λογοτεχνική σκηνή. Ακολούθησε το "Ν·Ρ", ένα μυθιστόρημα που επιβεβαίωσε το μεγάλο συγγραφικό ταλέντο της. Και τώρα έρχεται η "Σαύρα", μια συλλογή διηγημάτων που είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν τα εκατομμύρια των θαυμαστών της σ' όλο τον κόσμο και θα προσθέσουν και νέους στις τάξεις τους.
Σε κάθε ένα από τα έξι αυτά διηγήματα η Γιοσιμότο συνεχίζει να κινείται, με το μοναδικά γοητευτικό της τρόπο, ανάμεσα στο μαγικό ρεαλισμό και στο ιδιαίτερο είδος του ιαπωνικού μεταμοντερνισμού - ένα σμίξιμο της παραδοσιακής και της λαϊκής κουλτούρας, του "παλιού τρόπου ζωής" και των σύγχρονων αξιών σε μια σημερινή μυθιστορηματική περιγραφή της ζωής και της αγάπης.
Η Γιοσιμότο διερευνά με δεξιοτεχνία τα προβλήματα του χρόνου και της μοίρας, καθώς και του τρόπου με τον οποίο τα αντιμετωπίζουν οι ήρωες και οι ηρωίδες της, που είναι καθημερινοί και ελεύθεροι άνθρωποι. Οι χαρακτήρες της βρίσκονται παγιδευμένοι σε συναισθηματικές καταστάσεις που συχνά αδυνατούν να καταλάβουν, αλλά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσα από τη δύναμη των ιστοριών που διηγούνται.
Το έργο της Γιοσιμότο είναι ύμνος στην ελπίδα. Ανοίγει μονοπάτια που οδηγούν τον αναγνώστη στη συνειδητοποίηση της ύπαρξής του.
Τίτλος βιβλίου:Σαύρα
Υπότιτλος βιβλίου:Διηγήματα
Τίτλος πρωτότυπου:Tokage
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Yoshimoto, Banana (Συγγραφέας)
Μπαρτζινόπουλος, Ερρίκος, 1944-2016 (Μεταφραστής)
ISBN:9789600316704
Στοιχεία έκδοσης: 1996
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες