Παιδική λογοτεχνία (τ.1)

Θεωρία και πράξη
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1993
ISBN:
9789600311143
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Παιδική λογοτεχνία
Τιμή εκδότη:€9,54
Η τιμή μας: €8,59
στο καλάθι
Παιδική λογοτεχνία (τ.1)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί σημαντική συμβολή στη μελέτη και προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας. Επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίων που διδάσκουν την παιδική λογοτεχνία στα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών, καθηγητές Φιλοσοφικών Σχολών, καταξιωμένοι μελετητές της παιδικής λογοτεχνίας, νέοι ερευνητές και συγγραφείς καταθέτουν τους προβληματισμούς, τις απόψεις τους, τα αποτελέσματα των ερευνών τους τόσο σε θέματα ιστορίας και ιδεολογίας της παιδικής λογοτεχνίας, όσο και σε βασικά θεωρητικά προβλήματα, όπως είναι η λογοκρισία, το χιούμορ, η σχέση εικόνας και κειμένου, η κρατική πολιτική και το παιδικό βιβλίο κ.ά. Σ' αυτόν τον τόμο θίγονται καίρια ζητήματα, όπως είναι η γλώσσα του παιδικού βιβλίου, η οικολογία, το ιστορικό παιδικό μυθιστόρημα, τα πρότυπα συμπεριφοράς και οι ήρωες των παιδικών βιβλίων.

Υπάρχουν μελέτες που αναφέρονται στη θέση και στη σημασία της παιδικής λογοτεχνίας, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην ανώτατη εκπαίδευση.

Επίσης, μια σειρά από μελέτες ασχολείται με το έργο συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας (π.χ. Π. Δέλτα) ή λογοτεχνών που τα κείμενά τους μπορούν να χρησιμεύσουν ως παιδικά λογοτεχνήματα (π.χ. Γ. Ρίτσος). Τέλος, συμπεριλαμβάνονται μελέτες για τις παιδικές βιβλιοθήκες και για τη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων στη λογοτεχνία.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται όχι μόνο στους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων αλλά και στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σ' όλους όσοι ενδιαφέρονται και αγαπούν την παιδική λογοτεχνία.
Τίτλος βιβλίου:Παιδική λογοτεχνία
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρία και πράξη
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Κατσίκη - Γκίβαλου, Άντα (Επιμελητής)
ISBN:9789600311143
Στοιχεία έκδοσης: 1993
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική Λογοτεχνία Θεωρία και Δοκίμια
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες