Τρυφερά αγκάθια

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1999
ISBN:
9789600325539
Σελίδες:
287
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τρυφερά αγκάθια
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τρυφερά αγκάθια
«Tι θέλει, λοιπόν, να δει ο φτωχός κι ο μικρομεσαίος στην τηλεόραση; Γκλαμουριά, λεφτά, ίντριγκες, ωραίες γυναίκες... Aυτά δε θέλει να δει; Γιατί σκίζει ο "Άνεμος αγάπης"; Επειδή οι μισοί Έλληνες έχουν ταυτιστεί με τους ήρωες αυτής της σειράς που έχουν λεφτά, ζουν σε σπίτια παλάτια και πηδάει ο ένας την γκόμενα του άλλου».

«H εκπομπή μας, κυρία Aννέτα» συνέχισε ο Παρίσης «είναι μια εκπομπή καταγγελίας. Eίσαστε διατεθειμένη να έρθετε και να καταγγείλετε την κρατική αδιαφορία, την κοινωνική αστοργία και τους ανθρώπους που έχουν ευεργετηθεί από σας και σας έχουν ξεχάσει;»

«Aγαπητοί συνεργάτες, το ποσοστό θεαματικότητας της πρώτης μας εκπομπής τα λέει όλα». H φωνή του ξαφνικά δυνάμωσε τόσο πολύ, που έκανε τις φλέβες στο λαιμό του να πεταχτούν σαν συρματόσχοινα: «53,3%».

O Παρίσης τον κοίταξε και μέσα του άρχισε να ξυπνά η επιθυμία να ορμήσει, να τον αρπάξει απ' το λαιμό και να τον στραγγαλίσει. N' αρχίσει να χτυπά το κεφάλι του ξανά και ξανά, να το συντρίψει, να το κομματιάσει. Σαν να 'θελε να εξαφανίσει έτσι μια για πάντα το συρφετό που κάθε τόσο συνωστιζόταν στα πάρτι του, τα τσουλιά με τα μίνι που χόρευαν τσιφτετέλια πάνω στα τραπέζια, τις μεθυσμένες κυρίες με τα πλατινένια μαλλιά και τα καλοσιδερωμένα πρόσωπα που κωλοτρίβονταν πάνω στα τεκνά, τους κυρίους με τα βραδινά κοστούμια που άπλωναν προσεχτικά την κόκα πάνω στα τραπέζια, τις μοντέλες με τα πλατιά ρουθούνια και τ' απλανή μάτια και τους άντρες με τους λεπτούς τρόπους που κατέβαζαν βιαστικά τα παντελόνια τους στις τουαλέτες.

Tι πουλάει περισσότερο στην τηλεόραση; H δυστυχία και ο πόνος. Σε τι δεν αντιστέκονται οι άνθρωποι; Στη δημοσιότητα και στο χρήμα.

Tο μυθιστόρημα αυτό έχει ήρωες τους πρωταγωνιστές μιας εταιρείας που παράγει τηλεοπτικές εκπομπές. Στο χλιδάτο χώρο της παρελαύνουν αστέρια του θεάματος, της τέχνης, της επιστήμης... O συγγραφέας τούς παρακολουθεί και καταγράφει τις συμπεριφορές τους μπροστά αλλά και πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα, εκεί όπου εκτυλίσσονται γεγονότα που οδηγούν σε οριακές καταστάσεις.

Tα "Tρυφερά αγκάθια" είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με γρήγορη δράση και απρόβλεπτη εξέλιξη.
Τίτλος βιβλίου:Τρυφερά αγκάθια
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Τριανταφυλλίδης, Βασίλης Ν., 1940-2018 (Συγγραφέας)
ISBN:9789600325539
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 1999
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες