Μέγας Αλέξανδρος (τ.1)

Ο γιος του ονείρου: Ιστορικό μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
1999
ISBN:
9789601400563
Σελίδες:
408
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μέγας Αλέξανδρος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μέγας Αλέξανδρος (τ.1)
Πώς μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στην ομορφιά του Αλέξανδρου; Πώς μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στο μεγαλείο μιας απέραντης αυτοκρατορίας, που εκτείνεται από τον Δούναβη ως τον Ινδό ποταμό, κάτι δύσκολο να το φανταστεί κανείς σήμερα και αδύνατο να το πιστέψει στον καιρό της; Ποιος ήταν ο νεαρός Μακεδόνας βασιλιάς που τον 4ο αιώνα π.Χ. συνέλαβε το σχέδιο της κατάκτησης ολόκληρου του κόσμου και πέθανε ύστερα, όπως ο Χριστός, σε ηλικία τριάντα τριών χρονών;
Αυτό το μυθιστόρημα μας αφηγείται τη ζωή ενός άντρα που θεωρήθηκε θεός από τους συγχρόνους του, για τα φλογερά όνειρά του, για τα βίαια πάθη που τον κατέτρωγαν ώσπου να τον καταστρέψουν. Μας διηγείται για τον πατέρα του Φίλιππο, που δολοφονήθηκε κατά τρόπο μυστηριώδη, χωρίς ποτέ να εκδικηθεί κανείς το θάνατό του, για το παράτολμο θάρρος του, για τα ξεσπάσματα ενθουσιασμού και τις καταστροφικές εκρήξεις οργής· για τη μητέρα του Ολυμπιάδα, ικανή για παθιασμένα αισθήματα αλλά και βαρβαρική μανία, μυημένη στις πρακτικές της μυστικής λατρείας του Ορφέα και του Διόνυσου. Μας διηγείται για ένα ορεινό πέρασμα, λευκό από το χιόνι, όπου έφτασαν ένας ένας οι φίλοι του Αλέξανδρου, έτοιμοι να πολεμήσουν και να πεθάνουν γι' αυτόν, για μια Ελλάδα που ποτέ δεν έχουμε δει έτσι μέχρι τώρα, για έναν πολιτισμό που, αν και γνωστός, φαντάζει σήμερα μακρινός και σαγηνευτικός.
Αυτός είναι ο πρώτος αυτοτελής τόμος της σειράς. Οι άλλοι δύο που ακολουθούν είναι: "Η άμμος του Άμμωνα" και "Τα πέρατα του κόσμου".

Τίτλος βιβλίου:Μέγας Αλέξανδρος
Υπότιτλος βιβλίου:Ο γιος του ονείρου: Ιστορικό μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Aléxandros: Il figlio del sogno
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Manfredi, Valerio - Massimo (Συγγραφέας)
Κεφαλλονίτης, Ευάγγελος (Μεταφραστής)
ISBN:9789601400563
Σειρά εκδότη:Ιστορικό Μυθιστόρημα
Στοιχεία έκδοσης: 1999
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες