Κήπος και βεράντα

Ημερολόγιο και πρακτικές συμβουλές κηπουρικής
Εκδότης:
Σταμούλη Α.Ε.
Έτος:
2009
ISBN:
9789603517757
Σελίδες:
286
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κήπος και βεράντα
Τιμή εκδότη:€22,11
Η τιμή μας: €19,90
στο καλάθι
Κήπος και βεράντα
Η απασχόληση με τα φυτά μπορεί να μας προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση. Είναι μία ευκαιρία για επικοινωνία με τη Φύση επειδή τα φυτά μπορούν να είναι παντού, στον κήπο, στη βεράντα, ακόμη και μέσα στο σπίτι.

Ο πρακτικός αυτός οδηγός, στη δεύτερη εμπλουτισμένη έκδοσή του, έρχεται να μας αποδείξει στην πράξη ότι η κηπουρική είναι για όλους, αποκαλύπτοντας τα «μυστικά» της και απαντώντας σε όλα μας τα "πώς", τα "γιατί" και τα "πότε".

Πρακτικά θέματα κηπουρικής και οι εργασίες της εποχής παρουσιάζονται ανά δίμηνο. Έτσι, ο αναγνώστης μπορεί να ξέρει κάθε στιγμή του έτους τι θα κάνει για να φροντίσει τα φυτά του και με ποιο τρόπο. Φυσικά, έχουν ληφθεί υπόψη οι ιδιόμορφες ελληνικές κλιματικές συνθήκες που παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές απ' τη μία άκρη της χώρας μέχρι την άλλη.

Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βήμα βήμα οδηγίες, εξετάζονται καθημερινά ζητήματα περιποίησης των φυτών του κήπου και της βεράντας, όπως ο πολλαπλασιασμός, το πότισμα, η λίπανση, το κλάδεμα, η προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τους εχθρούς και τις ασθένειες.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις συνθήκες που επικρατούν στις πόλεις καθώς τα φυτά στις βεράντες και στους λίγους κήπους πρέπει να είναι προσαρµοσµένα στο κλίμα, στη σκίαση από τα ψηλά κτίρια, στη ρύπανση της ατμόσφαιρας, ακόμα και στην ξηρή ατµόσφαιρα ενός διαμερίσματος.

Ένα βιβλίο που αποσκοπεί στο να καλλιεργήσει το μεράκι για τη φροντίδα του κήπου και της βεράντας, ώστε η ενασχόλησή μας με την κηπουρική, εκτός από χόμπι, να γίνει και μάθημα ζωής!
Τίτλος βιβλίου:Κήπος και βεράντα
Υπότιτλος βιβλίου:Ημερολόγιο και πρακτικές συμβουλές κηπουρικής
Εκδότης:Σταμούλη Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Θυμάκης, Νίκος (Συγγραφέας)
Ανδριτσόπουλος, Ταξιάρχης (Συγγραφέας)
ISBN:9789603517757
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες