Ιταλοί ζωγράφοι

13ος-18ος αιώνας: Οδηγός για παιδιά
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
1991
ISBN:
9789600405255
Σελίδες:
93
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιταλοί ζωγράφοι
Τιμή εκδότη:€12,16
Η τιμή μας: €10,34
στο καλάθι
-15%
Ιταλοί ζωγράφοι
Αυτό το βιβλίο ασχολείται με την ιταλική ζωγραφική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Είκοσι τέσσερις Ιταλοί ζωγράφοι και αντίστοιχα έργα τους, χαρακτηριστικά δείγματα όχι μόνο της γραφής των δημιουργών τους, αλλά και του καλλιτεχνικού ρεύματος και γενικότερα της εποχής κατά την οποία αυτοί έζησαν.

Εστιάζω το ενδιαφέρον μου στα έργα εκείνα που επέλεξε η Ένωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. Τα έργα αυτά περιέχονται στο αρχείο διαφανειών που δημιούργησαν και που παραδίδονται από την Ένωση σε κάθε εκπαιδευτικό Τέχνης στα Γυμνάσια-Λύκεια του Δημοσίου. Ενδεχομένως αυτό το βιβλίο να έχει κάποια χρησιμότητα και στα σχολεία.

Μετά από μια σύντομη περιγραφή του έργου, θέτω στους νεαρούς αναγνώστες πλήθος από ερωτήματα που κεντρίζουν την παρατηρητικότητά τους και τους παρακινούν να ψάξουν, να ερευνήσουν, να προβληματιστούν και να εξωτερικεύσουν την απήχηση που είχε η επαφή τους με το έργο.

Η αναφορά στις συνθήκες και στα γενικότερα ιστορικοκοινωνικά πλαίσια μέσα στα οποία δημιουργήθηκαν τα συγκεκριμένα έργα, καθώς και οι πληροφορίες για τη ζωή των δημιουργών, είναι στοιχεία που βοηθούν στην κατανόηση του θέματος και οδηγούν στη μάθηση. Ο χρονολογικός πίνακας, τέλος, συνθέτει μια συστηματική και οργανωμένη γνώση που επιτρέπει τους συσχετισμούς με πιθανόν ήδη γνωστά θέματα.
Τίτλος βιβλίου:Ιταλοί ζωγράφοι
Υπότιτλος βιβλίου:13ος-18ος αιώνας: Οδηγός για παιδιά
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Χατζή, Γιολάντα (Συγγραφέας)
ISBN:9789600405255
Στοιχεία έκδοσης: 1991
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Γνώσεων > Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες