Τα παιδιά της ζωής
Το βιβλίο αρχίζει να γράφεται το 1950 και εκδίδεται το 1955. Είναι η πρώτη μεγάλη συγγραφική επιτυχία του Παζολίνι. Γραμμένο όλο σε ρομανέσκο και γεμάτο από γλωσσικούς ιδιωματισμούς που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος, αναστάτωσε τη φιλολογική ζωή της Ιταλίας του ’55 με την ωμότητα του θέματος και το γλωσσικό πειραματισμό της μεταφοράς κι αναδημιουργίας της γλώσσας ενός λούμπεν προλεταριάτου, που ποτέ πριν δεν είχε κοιταχτεί με μάτι τόσο παρατηρητικό, χωρίς καμιά διάθεση να καλυφθεί η σκληρή αλήθεια της διήγησης. Η αγάπη, ο οίκτος, η τρυφερότητα και η τέχνη που κρατούν ενωμένα τα διάφορα επεισόδια του βιβλίου τράβηξαν την προσοχή όχι μόνο των ειδικών αλλά και του αναγνωστικού κοινού. (Από τον πρόλογο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου)
Τίτλος βιβλίου: | Τα παιδιά της ζωής |
---|
Τίτλος πρωτότυπου: | Ragazzi di vita |
---|
Εκδότης: | Οδυσσέας |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Pasolini, Pier Paolo, 1922-1975 (Συγγραφέας) Ηλιόπουλος, Βαγγέλης, μεταφραστής (Μεταφραστής)
|
ISBN: | 9789602101469 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Σειρήνες: Λογοτεχνική Σειρά | Σελίδες: | 283 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | 1993 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία |

Κοφτερός, Δημήτρης Β.
Ο Δημήτρης Κοφτερός γεννήθηκε στον Μπορό Λέσβου (Νεοχώρι Πλωμαρίου) το 1951. Με το σαντούρι και τη μουσική ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1978. Δάσκαλός του ο γνωστός δεξιοτέχνης του σαντουριού, Τάσος Διακογιώργης.
Από το 1980 ασχολείται επαγγελματικά με το σαντούρι. Συμμετείχε ως τακτικό μέλος στην ορχήστρα του συγκροτήματος "Ελληνικοί χοροί Δόρα Στράτου" από το 1984 ως το 1999. Συμμετείχε σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε μουσικολογικά συνέδρια. Συμμετείχε σε προγράμματα παραδοσιακής μουσικής στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και πήρε μέρος σε διάφορες δισκογραφίες. Από το 1991 ασχολείται με τη διδασκαλία του οργάνου (Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου, Μουσείο Λαϊκών Οργάνων).