Το πλέγμα του πλούτου

Το χρήμα και η εξουσία στον κόσμο: 1700-2000
Εκδότης:
Ιωλκός
Έτος:
2009
ISBN:
9789604264599
Σελίδες:
725
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το πλέγμα του πλούτου
Τιμή εκδότη:€31,20
Η τιμή μας: €28,08
στο καλάθι
Το πλέγμα του πλούτου
Η μεγαλειώδης εργασία-ανάλυση του Βρετανού ιστορικού της Οικονομίας Niall Ferguson (Νάιαλ Φέργκιουσον) είναι ένα έργο μεγάλης επιστημοσύνης και βαθιάς μελέτης των διεθνών πηγών και της σύγχρονης βιβλιογραφίας. Ένα έργο που εξετάζει και αναλύει με λαμπρό τρόπο και μεθοδολογία το πώς τα εθνικά κράτη, από τις αρχές του 18ου έως και τα τέλη του 20ού αι., διαχειρίστηκαν, εκμεταλλεύτηκαν και αξιοποίησαν πολιτικά τον πλούτο τους.

Ο Νάιαλ Φέργκιουσον, γνωστός ανανεωτικός, πρωτοποριακός και ευφυής ιστορικός (ήδη στην Ελλάδα οι εκδόσεις Ιωλκός έχουν κυκλοφορήσει τα μνημειώδη έργα του "Ο Πόλεμος στον Κόσμο" και "Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος") δίνει στον κάθε αναγνώστη τη δυνατότητα να γνωρίσει, μέσα από «Το πλέγμα του πλούτου», μια εντυπωσιακή και τολμηρή τοιχογραφία για τη διαμόρφωση του σημερινού οικονομικού και πολιτικού "παγκοσμιοποιημένου" τοπίου. Ο συγγραφέας αποδεικνύει με πειστικότητα ότι η ιστορία των τριών τελευταίων αιώνων, αν και σημαδεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπινες πράξεις που είχαν ως κίνητρο το κέρδος και το "ίδιον συμφέρον", δεν επηρεάστηκε μόνο από τον κυρίαρχο παράγοντα της Οικονομίας. Η πορεία της διαμορφώθηκε και από μια σειρά άλλων απρόβλεπτων, ισχυρών, σκοτεινών, δυσεξήγητων και αντιφατικών ανθρώπινων ορμέμφυτων, όπως η αγάπη για τη βία και τον πόλεμο, ο πόθος για την εξουσία, και η επιθυμία πολλών εκλεκτών ενός αυταρχικού (δικτατορικού) καθεστώτος να ζήσουν μια ευτυχισμένη και πλούσια προσωπική ζωή, έστω και σύντομη.

Μέσα στις σελίδες του έργου και καθώς ο αναγνώστης ξεναγείται στη σκηνή, στα παρασκήνια, αλλά ακόμη και πίσω από τα παρασκήνια του διεθνούς τραπεζο-οικονομικο-πολιτικού πλέγματος, προσεγγίζει όλο και περισσότερο στην ουσία του ερωτήματος "τι είναι τελικά ο πλούτος;". Η ρίζα κάθε κακού ή μήπως η δύναμη που κάνει ακόμη και τη Γη να περιστρέφεται;

Το βιβλίο του Ν. Φέργκιουσον από κάθε άποψη συνιστά τη σημαντικότερη σύγχρονη προσπάθεια να αποκατασταθεί η αλήθεια γύρω από την οικονομική ανάπτυξη, τις επενδύσεις των πολυεθνικών, τις κινήσεις στο παγκόσμιο σύστημα εμπορίου, τα ομόλογα και τα κρατικά χρέη.
Τίτλος βιβλίου:Το πλέγμα του πλούτου
Υπότιτλος βιβλίου:Το χρήμα και η εξουσία στον κόσμο: 1700-2000
Τίτλος πρωτότυπου:The Cash Nexus: 1700-2000
Εκδότης:Ιωλκός
Συντελεστές βιβλίου:Ferguson, Niall, 1964- (Συγγραφέας)
Τσίτσα, Ελευθερία Π. (Μεταφραστής)
Κορίδης, Κωνσταντίνος Ι. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604264599
Σειρά εκδότη:Φιλοσοφία και Οικονομικο-Πολιτική Σκέψη
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες