Τα πανάρχαια χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας

Μια κοσμοϊστορική ανακάλυψη του 20ού αιώνα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1978
ISBN:
9789600306200
Σελίδες:
303
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα πανάρχαια χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας
Τιμή εκδότη:€9,54
Η τιμή μας: €8,59
στο καλάθι
Τα πανάρχαια χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας
Την άνοιξη του 1947, ο νεαρός βεδουίνος Μωχάμεντ εντ-Ντιμπ, μπαίνοντας σε μια σπηλιά στις βορειοδυτικές όχθες της Νεκρής Θάλασσας στην ερημική περιοχή Βαντί-Κουμράν (Ιορδανία), βρήκε εντελώς τυχαία μια σειρά κυλίνδρους από δέρμα με κείμενα γραμμένα στην εβραϊκή γλώσσα.

Αυτή ήταν η αρχή. Σε μερικά χρόνια, και μέχρι σήμερα, ανακαλύφθηκαν 4.000 περίπου τεμάχια χειρογράφων. Όπως αποδείχτηκε, η ηλικία τους ξεπερνάει τα 2.000 χρόνια.

Επιστήμονες με διαφορετικές ειδικότητες αφιερώθηκαν στη διερεύνησή τους και μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί πάνω από 3.000 μελέτες για τα χειρόγραφα του Κουμράν. Εκτός όμως από τους ειδικούς, πλατύτεροι κύκλοι της κοινής γνώμης παρακολουθούν τις εξελίξεις πάνω στο θέμα.

Σε τι οφείλεται, άραγε, το τεράστιο αυτό ενδιαφέρον; Πρώτα απ' όλα, στο γεγονός ότι προσεγγίζονται κι εξακριβώνονται οι πηγές πρωτόγονου χριστιανισμού και ανατρέπονται έτσι οι αντιδραστικές θεολογικές θεωρίες που ισχυρίζονται πως η πηγή του χριστιανισμού είναι η θεία αποκάλυψη.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει στον αναγνώστη τα γεγονότα και τον ενημερώνει για τα αρχαιολογικά ευρήματα στις ακτές της Νεκρής Θάλασσας, καθώς και για τα επιστημονικά προβλήματα που δημιούργησαν τα ευρήματα αυτά.
Τίτλος βιβλίου:Τα πανάρχαια χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας
Υπότιτλος βιβλίου:Μια κοσμοϊστορική ανακάλυψη του 20ού αιώνα
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Amusin, Joseph D. (Συγγραφέας)
Πετσίνης, Λάμπρος (Μεταφραστής)
ISBN:9789600306200
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 1978
Κατηγορίες:Ιστορία
Ιστορία > Αρχαιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες