Το τραγούδι της ζωής

Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
1998
ISBN:
9789604100682
Σελίδες:
287
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το τραγούδι της ζωής
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το τραγούδι της ζωής
Η όμορφη Καταλίνα Γκουσμάν, ένα νεαρό κορίτσι δεκάξι χρονών, συναντάει τον Αντρές Ασένσιο, πρώην στρατηγό της Μεξικανικής Επανάστασης και σχεδόν είκοσι χρόνια μεγαλύτερό της. Ποτέ δεν είχε ξαναδεί άντρα με τόσο ζωηρά μάτια, τόσο δυναμικό και σίγουρο για τον εαυτό του, και τον ερωτεύεται τυφλά. Αλλά μόνο όταν παντρεύονται, ανακαλύπτει πόσο ανελέητος και βίαιος είναι.
Ταυτόχρονα όμως αρχίζει ν' ανακαλύπτει και τον ίδιο τον εαυτό της. Αποφασιστική, πεισματάρα και με ανεξάρτητο πνεύμα, γρήγορα ξεχωρίζει από το κοπάδι των άβουλων και πειθήνιων γυναικών. Και σ' αυτή την πολυτάραχη ακόμα μετεπαναστατική εποχή, ενώ εκείνος αγωνίζεται για πολιτική δύναμη και εξουσία, η Καταλίνα ανταγωνίζεται την ισχυρή του θέληση και το δεσποτισμό του διεκδικώντας την αναγνώριση της γυναικείας της ταυτότητας και την ελευθερία της.

Το βιβλίο αρχίζει σαν ιστορικό μυθιστόρημα και καταλήγει σε ερωτική ιστορία, γκρεμίζοντας θαρραλέα όλες τις συμβάσεις της συζυγικής ζωής στην κοινωνία εκείνης της εποχής. Γραμμένο με σπάνιο χιούμορ και μεγάλη ειλικρίνεια τόσο στα σεξουαλικά όσο και στα πολιτικά ζητήματα, είναι ταυτόχρονα κάτι παραπάνω από μια απλή υποσημείωση σε μια σημαντική περίοδο της ιστορίας του Μεξικού.
Τίτλος βιβλίου:Το τραγούδι της ζωής
Τίτλος πρωτότυπου:Arrancame la vida
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Mastretta, Ángeles (Συγγραφέας)
Σωτηριάδου Κλαίτη (Μεταφραστής)
ISBN:9789604100682
Σειρά εκδότη:Ασημένια Σειρά
Στοιχεία έκδοσης: 1998
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες