Βασίλης Σύλλης

Μαχητής εφημερεύων του στίβου
Εκδότης:
Εντός
Έτος:
1999
ISBN:
9789608472594
Σελίδες:
146
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βασίλης Σύλλης
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
στο καλάθι
Βασίλης Σύλλης
"Ο πρωταθλητής των 400 μέτρων Βασίλης Σύλλης πότισε με ιδρώτα τον πρώτο διάδρομο του Καλλιμάρμαρου κι έβγαλε πολεμικές τις κραυγές του στο "έλα" του Σταδίου, βλέποντας το νήμα του τερματισμού. Στο "σύρε" των 400 μέτρων άφηνε τους αντιπάλους δρομείς να εξοντώνονται, ενώ καραδοκούσε σαν τον κυνηγό το θήραμά του, να χιμήξει νικητής στο άλλο μισό της διαδρομής".

(απόσπασμα από το βιβλίο)

Μία από τις πιο μυθικές προσωπικότητες του ελληνικού στίβου, τον Βασίλη Σύλλη, πρωταθλητή και βαλκανιονίκη των 400 μ. τη δεκαετία του 1950, παρουσιάζει στο τελευταίο του βιβλίο ο Δ/ντής του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Μπαγέρης. Η αθλητική ιστορία του "Βασίλη Σύλη, μαχητή εφημερεύοντος του Στίβου", μέσα και έξω από την κονίστρα, όπως την αφηγήθηκε ο ίδιος, οι συναθλητές του, οι φίλαθλοι, ο Τύπος και το χρονόμετρο.
Στο βιβλίο που προλογίζει ο κορυφαίος αθλητικογράφος και ιστορικός του αθλητισμού, Πέτρος Λινάρδος, περιλαμβάνονται συνομιλίες του Δ. Μπαγέρη με τους Β. Σύλλη, Ζβ. Σαμπόλοβιτς, Ντ. Βεντίκο, Χρ. Πιερράκο, Κ. Παπαναστασίου, Ευ. Μιχαήλ, Άρη Καραγεώργο, Χρ. Μήτσικα, Β. Δεπάστα, Γ. Παπαβασιλείου, Β. Σφακιανάκη, Π. Βεντίκο, Ν. Γεωργόπουλο, Γ. Μαντζώρο, Φ. Αργυρίου, Ν. Ρεγκούκο, Β. Φουντουκίδη, Αλ. Φρούσιο και Γ. Πιντέρη.
Ο Γιάννης Κυριακός έχει συγγράψει το αθλητικό ημερολόγιο-οδοιπορικό του Β. Σύλλη, ενώ στο βιβλίο περιέχονται και άρθρα από τον Τύπο της εποχής, πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων, καθώς και φωτογραφίες από τους αγώνες και τους συναθλητές του Έλληνα πρωταθλητή.
Τίτλος βιβλίου:Βασίλης Σύλλης
Υπότιτλος βιβλίου:Μαχητής εφημερεύων του στίβου
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Μπαγέρης, Δημήτρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789608472594
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 1999
Σημείωση:Πρόλογος: Πέτρου Λινάρδου
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες